Statistics:
Visits: 1,521 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vinete gratinate
Q: | Intreaba despre Vinete gratinate |
Ingrediente :
Vinete 1,5 kg, roşii 1,2 kg, usturoi 15 g, unt 100 g, făină 70 g, ouă 3 buc, caşcaval 100 g, cimbru 1 fir, sare.
Mod de preparare :
Vinetele se coc ca pentru salată, se curăţă, se lasă să se scurgă şi se desfac în faşii. Roşiile curăţate de coajă şi seminţe se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aşază un rand de vinete, apoi un rand de roşii, se presară cu caşcaval şi cimbru şi se aşază în continuare restul de vinete şi roşii. Se înfierbantă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu apă amestecată cu mujdei de usturoi şi sare şi se fierbe circa 15 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, se amestecă cu gălbenuşurile, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute. Se toarnă peste vinete, se presară cu restul de caşcaval şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. Se consumă calde.
Vinete 1,5 kg, roşii 1,2 kg, usturoi 15 g, unt 100 g, făină 70 g, ouă 3 buc, caşcaval 100 g, cimbru 1 fir, sare.
Mod de preparare :
Vinetele se coc ca pentru salată, se curăţă, se lasă să se scurgă şi se desfac în faşii. Roşiile curăţate de coajă şi seminţe se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă. Se unge cu unt un vas de cuptor, se aşază un rand de vinete, apoi un rand de roşii, se presară cu caşcaval şi cimbru şi se aşază în continuare restul de vinete şi roşii. Se înfierbantă untul, se încorporează făina şi se căleşte fără a se rumeni, se stinge cu apă amestecată cu mujdei de usturoi şi sare şi se fierbe circa 15 min. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, se amestecă cu gălbenuşurile, iar la sfarşit se adaugă albuşurile bătute. Se toarnă peste vinete, se presară cu restul de caşcaval şi se dă vasul la cuptor pentru gratinare. Se consumă calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :