Statistics:
Visits: 928 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vinete ornate
Q: | Intreaba despre Vinete ornate |
Ingrediente:
5-6 vinete, 400 g ceapă, 550 g roşii, 4- 5 ardei graşi, 2 legături verdeaţă, 100 g usturoi, 200 ml ulei, 50 g bulion, 100 ml vin, 1 g piper, morcov, ţelină, sare.
Mod de preparare:
Se aleg vinete mici, coapte şi se curăţă partea verde de la codiţă fără a tăia codiţa. De-a lungul fiecărei vinete, la distanţe egale, se curăţă cateva şuviţe de coajă, apoi se crestează vinetele în lungime şi se împănează cu usturoi şi cu zarzavat călit (morcov şi ţelină). Se prăjesc vinetele împănate în ulei bine încins, după care se aranjează într-o tavă smălţuită.
In uleiul rămas se călesc ceapa, ardeiul gras, o parte din roşii, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul verde, toate tăiate fideluţe şi se potrivesc de sare şi de piper. Acest zarzavat călit se răstoarnă peste vinete şi se umple cu sos de roşii atat cat să acopere vinetele. Sosul de roşii poate fi înlocuit cu suc de roşii, sau se prepară un sos de roşii mai subţire, fără făină şi zahăr. Deasupra fiecărei vinete se pune cate o jumătate de roşie mică şi se introduc în cuptor pană se rumenesc pe deasupra. După ce se scot din cuptor se adaugă vinul şi se lasă să mai fiarbă pe maşina de gătit circa 10 min.
5-6 vinete, 400 g ceapă, 550 g roşii, 4- 5 ardei graşi, 2 legături verdeaţă, 100 g usturoi, 200 ml ulei, 50 g bulion, 100 ml vin, 1 g piper, morcov, ţelină, sare.
Mod de preparare:
Se aleg vinete mici, coapte şi se curăţă partea verde de la codiţă fără a tăia codiţa. De-a lungul fiecărei vinete, la distanţe egale, se curăţă cateva şuviţe de coajă, apoi se crestează vinetele în lungime şi se împănează cu usturoi şi cu zarzavat călit (morcov şi ţelină). Se prăjesc vinetele împănate în ulei bine încins, după care se aranjează într-o tavă smălţuită.
In uleiul rămas se călesc ceapa, ardeiul gras, o parte din roşii, usturoiul, mărarul şi pătrunjelul verde, toate tăiate fideluţe şi se potrivesc de sare şi de piper. Acest zarzavat călit se răstoarnă peste vinete şi se umple cu sos de roşii atat cat să acopere vinetele. Sosul de roşii poate fi înlocuit cu suc de roşii, sau se prepară un sos de roşii mai subţire, fără făină şi zahăr. Deasupra fiecărei vinete se pune cate o jumătate de roşie mică şi se introduc în cuptor pană se rumenesc pe deasupra. După ce se scot din cuptor se adaugă vinul şi se lasă să mai fiarbă pe maşina de gătit circa 10 min.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :