FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,100
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Patlagele vinete impanate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Patlagele vinete impanate

 Q:   Intreaba despre Patlagele vinete impanate       
Patlagele vinete impanate Ingrediente

15 vinete nu prea mari, 6—7 cepe de marime potrivite, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o telina, 3 ardei grasi, 1,500—2 kg rosii, 500 ml ulei, o capatana usturoi, o legatura marar si o legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Se taie cozile vinetelor, apoi se curata coaja din distanta in distanta. Se cresteaza in patru fiecare vanata, fara a o desface complet, in asa fel incat sferturile sa fie unite la ambele capete. Se aseaza intr-un vas, toate vinetele, se presara sare si se lasa o ora sa se scurga toata zeama amara.

Se toaca ceapa si se inabusa intr-un vas cu ulei. Se curata, se spala si se toaca marunt zarzavatul (morcov, pastarnac, telina si ardei grasi). Cand ceapa s-a inmuiat, se introduce zarzavatul si se caleste in vas ul acoperit cu un capac.

Daca sunt bine inabusite toate zarzavaturile, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se curata cativa catei de usturoi, se toaca marunt si se amesteca cu zarzavatul. Se scot vinetele din vas, se spala si se storc intr-un servet curat, apoi se prajesc usor in ulei pe ambele parti, pana ce se inmoaie.

Se umplu vinetele, prin despicaturi, cu zarzavat calit si, pentru ca vinetele sa ramana intregi, se leaga cu frunze de telina oparite. Vinetele astfel legate, se aseaza intr-un vas peste care se toarna sucul de rosii. Se aseaza vasul pe foc si dupa cateva clocote se presara patrunjel si marar tocat si se potriveste de sare si piper.

Cand vinetele sint fierte, se da jos vasul de pe foc, se lasa sa se mai raceasca si se aseaza in borcane. Se sterilizeaza, in prima zi 30—35 minute, iar in cea de a doua zi 10—15 minute.


Tag-uri: patlagele, patlagele impanate, vinete



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :