Statistics:
Visits: 1,191 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Patlagele vinete impanate
Q: | Intreaba despre Patlagele vinete impanate |
Ingrediente
15 vinete nu prea mari, 6—7 cepe de marime potrivite, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o telina, 3 ardei grasi, 1,500—2 kg rosii, 500 ml ulei, o capatana usturoi, o legatura marar si o legatura patrunjel verde.
Mod de preparare
Se taie cozile vinetelor, apoi se curata coaja din distanta in distanta. Se cresteaza in patru fiecare vanata, fara a o desface complet, in asa fel incat sferturile sa fie unite la ambele capete. Se aseaza intr-un vas, toate vinetele, se presara sare si se lasa o ora sa se scurga toata zeama amara.
Se toaca ceapa si se inabusa intr-un vas cu ulei. Se curata, se spala si se toaca marunt zarzavatul (morcov, pastarnac, telina si ardei grasi). Cand ceapa s-a inmuiat, se introduce zarzavatul si se caleste in vas ul acoperit cu un capac.
Daca sunt bine inabusite toate zarzavaturile, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se curata cativa catei de usturoi, se toaca marunt si se amesteca cu zarzavatul. Se scot vinetele din vas, se spala si se storc intr-un servet curat, apoi se prajesc usor in ulei pe ambele parti, pana ce se inmoaie.
Se umplu vinetele, prin despicaturi, cu zarzavat calit si, pentru ca vinetele sa ramana intregi, se leaga cu frunze de telina oparite. Vinetele astfel legate, se aseaza intr-un vas peste care se toarna sucul de rosii. Se aseaza vasul pe foc si dupa cateva clocote se presara patrunjel si marar tocat si se potriveste de sare si piper.
Cand vinetele sint fierte, se da jos vasul de pe foc, se lasa sa se mai raceasca si se aseaza in borcane. Se sterilizeaza, in prima zi 30—35 minute, iar in cea de a doua zi 10—15 minute.
15 vinete nu prea mari, 6—7 cepe de marime potrivite, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, o telina, 3 ardei grasi, 1,500—2 kg rosii, 500 ml ulei, o capatana usturoi, o legatura marar si o legatura patrunjel verde.
Mod de preparare
Se taie cozile vinetelor, apoi se curata coaja din distanta in distanta. Se cresteaza in patru fiecare vanata, fara a o desface complet, in asa fel incat sferturile sa fie unite la ambele capete. Se aseaza intr-un vas, toate vinetele, se presara sare si se lasa o ora sa se scurga toata zeama amara.
Se toaca ceapa si se inabusa intr-un vas cu ulei. Se curata, se spala si se toaca marunt zarzavatul (morcov, pastarnac, telina si ardei grasi). Cand ceapa s-a inmuiat, se introduce zarzavatul si se caleste in vas ul acoperit cu un capac.
Daca sunt bine inabusite toate zarzavaturile, se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se curata cativa catei de usturoi, se toaca marunt si se amesteca cu zarzavatul. Se scot vinetele din vas, se spala si se storc intr-un servet curat, apoi se prajesc usor in ulei pe ambele parti, pana ce se inmoaie.
Se umplu vinetele, prin despicaturi, cu zarzavat calit si, pentru ca vinetele sa ramana intregi, se leaga cu frunze de telina oparite. Vinetele astfel legate, se aseaza intr-un vas peste care se toarna sucul de rosii. Se aseaza vasul pe foc si dupa cateva clocote se presara patrunjel si marar tocat si se potriveste de sare si piper.
Cand vinetele sint fierte, se da jos vasul de pe foc, se lasa sa se mai raceasca si se aseaza in borcane. Se sterilizeaza, in prima zi 30—35 minute, iar in cea de a doua zi 10—15 minute.
Tag-uri: patlagele, patlagele impanate, vinete |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :