FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 909
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Salata de vinete cu dovlecei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Salata de vinete cu dovlecei

 Q:   Intreaba despre Salata de vinete cu dovlecei       
Salata de vinete cu dovlecei Ingrediente:

1 kg vinete, 150 ml ulei, sare, ceapă, roşii, ardei gras.

Mod de preparare:

Se aleg vinete de culoare cat mai neagră şi cu coaja lucioasă. Se coc pe jar, pe plita bine încinsă sau pe flacăra de aragaz, după care se pun pe un fund de lemn puţin înclinat pentru ca în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele. Se curăţă cu mana înmuiată în apă rece în aşa fel încat să nu rămană nici o urmă de coajă arsă. Se pun apoi vinetele pe un fund de lemn curat şi se toacă cu un satar sau cu un cuţit din lemn (vinetele nu trebuie să se atingă cu metale, deoarece se înnegresc şi devin toxice), se sărează şi se pun într-un castron de f aianţă sau de porţelan. Se freacă apoi bine, numai cu lingura de lemn, adăugandu-se treptat ulei în proporţie de 150- 200 ml la 1 kg de vinete curăţate. Se potrivesc de sare. Se poate adăuga şi ceapă tăiată foarte mărunt, sau se poate servi ceapa separat.
Salata de vinete se aranjează pe platou şi se ornează cu felii de roşii şi cu rondele de ardei gras. Pentru a spori cantitatea de salată de vinete, se pot adăuga 2- 3 dovlecei tineri curăţaţi de coajă şi fierţi în apă clocotită cu puţină sare. Cand dovleceii sant fierţi, se scurg bine de apă şi apoi se toacă împreună cu vinetele. In momentul servirii salata de vinete se stropeşte cu puţin ulei.


Tag-uri: vinete, dovlecei, salata, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 07 December '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :