Statistics:
Visits: 1,215 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turta dulce fara miere si fara ou
Q: | Intreaba despre Turta dulce fara miere si fara ou |
Ingrediente
Pentru doua tavi:
2 pahare de lapte, 300 g zahar tos, 60 ml ulei, 1 pahar cu apa, 750 g faina, 1 lingurita de bicarbonat, 1 lamaie, 1 priza de sare, mirodenii ca pentru turta, 200-300 g miez de nuca.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita in care se toarna 150 g zahar dizolvat in laptele caldut, iar restul de zahar se pune intr-o craticioara si se tine pe foc mic pana se caramelizeaza, dar nu prea tare caci se amareste.
Cand s-a topit tot zaharul si capata culoare maro, se stinge cu un pahar de apa calduta si se lasa pe foc amestecand pana se dizolva. Dupa ce s-a racit putin se toarna in castronul cu faina.
Se adauga mirodeniile, uleiul, 1 priza de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nucile taiate,-cu cutitul.
Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena care se toarna in tavile unse cu ulei, se presara cu faina si se coace la cuptor 1+1/2 ore, la foc moale.
Pentru un gust mai bun se pot adauga in compozitie 2—3 linguri de miere de albine.
Pentru doua tavi:
2 pahare de lapte, 300 g zahar tos, 60 ml ulei, 1 pahar cu apa, 750 g faina, 1 lingurita de bicarbonat, 1 lamaie, 1 priza de sare, mirodenii ca pentru turta, 200-300 g miez de nuca.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se face o gropita in care se toarna 150 g zahar dizolvat in laptele caldut, iar restul de zahar se pune intr-o craticioara si se tine pe foc mic pana se caramelizeaza, dar nu prea tare caci se amareste.
Cand s-a topit tot zaharul si capata culoare maro, se stinge cu un pahar de apa calduta si se lasa pe foc amestecand pana se dizolva. Dupa ce s-a racit putin se toarna in castronul cu faina.
Se adauga mirodeniile, uleiul, 1 priza de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nucile taiate,-cu cutitul.
Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena care se toarna in tavile unse cu ulei, se presara cu faina si se coace la cuptor 1+1/2 ore, la foc moale.
Pentru un gust mai bun se pot adauga in compozitie 2—3 linguri de miere de albine.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :