FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,033
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Malai moldovenesc cu dovlea

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Malai moldovenesc cu dovlea

 Q:   Intreaba despre Malai moldovenesc cu dovlea       
Malai moldovenesc cu dovleaIngrediente:

Mălai 250 g, gris 150 g, făină 200 g, dovleac 500 g, zahăr tos 400 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, smantană 500 g, drojdie de bere 20 g, zahăr vanilat
1 plic, sare.

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul de coajă, se dă pe razătoare şi se fierbe. După ce a fiert, se opăreşte mălaiul şi grisul cu zeama, în care a fiert dovleacul. Se pasează dovleacul prin sită, se amestecă cu 200 g zahăr, 100 g făină, 200 g smantană, mălaiul şi grisul opărit, sarea, uleiul şi drojdia de bere dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr, se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se lasă să crească circa 1- 2 ore. Din restul de smantană, 100 g făină, gălbenuşurile de ou, restul de zahăr şi zahărul vanilat se prepară o cocă subţire, în care se încorporează albuşurile de ou bătute bine. Se toarnă această cocă peste mălai şi se dă tava la cuptor, la început la un foc iute iar, după ce mălaiul a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se porţionează şi se serveşte în stare caldă.


Tag-uri: malai, dovleac, oua, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :