Statistics:
Visits: 1,047 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Malai moldovenesc cu dovlea
Q: | Intreaba despre Malai moldovenesc cu dovlea |
Ingrediente:
Mălai 250 g, gris 150 g, făină 200 g, dovleac 500 g, zahăr tos 400 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, smantană 500 g, drojdie de bere 20 g, zahăr vanilat
1 plic, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul de coajă, se dă pe razătoare şi se fierbe. După ce a fiert, se opăreşte mălaiul şi grisul cu zeama, în care a fiert dovleacul. Se pasează dovleacul prin sită, se amestecă cu 200 g zahăr, 100 g făină, 200 g smantană, mălaiul şi grisul opărit, sarea, uleiul şi drojdia de bere dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr, se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se lasă să crească circa 1- 2 ore. Din restul de smantană, 100 g făină, gălbenuşurile de ou, restul de zahăr şi zahărul vanilat se prepară o cocă subţire, în care se încorporează albuşurile de ou bătute bine. Se toarnă această cocă peste mălai şi se dă tava la cuptor, la început la un foc iute iar, după ce mălaiul a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se porţionează şi se serveşte în stare caldă.
Mălai 250 g, gris 150 g, făină 200 g, dovleac 500 g, zahăr tos 400 g, ouă 3 buc, ulei 100 g, smantană 500 g, drojdie de bere 20 g, zahăr vanilat
1 plic, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul de coajă, se dă pe razătoare şi se fierbe. După ce a fiert, se opăreşte mălaiul şi grisul cu zeama, în care a fiert dovleacul. Se pasează dovleacul prin sită, se amestecă cu 200 g zahăr, 100 g făină, 200 g smantană, mălaiul şi grisul opărit, sarea, uleiul şi drojdia de bere dizolvată în apă călduţă cu puţin zahăr, se omogenizează compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se lasă să crească circa 1- 2 ore. Din restul de smantană, 100 g făină, gălbenuşurile de ou, restul de zahăr şi zahărul vanilat se prepară o cocă subţire, în care se încorporează albuşurile de ou bătute bine. Se toarnă această cocă peste mălai şi se dă tava la cuptor, la început la un foc iute iar, după ce mălaiul a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se porţionează şi se serveşte în stare caldă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 14 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :