Statistics:
Visits: 981 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turta dulce cu stafide si miez de nuca
Q: | Intreaba despre Turta dulce cu stafide si miez de nuca |
Ingrediente
300 g faina, 150 g zahar tos, 100 g miere de albine, 1-2 oua, 60 ml ulei, 1 pahar de lapte, 60 g stafide, 100 g miez de nuca, 1/4 pachetel praf de copt, 1/2 lamaie, cate un varf de cutit de sare, scortisoara, cuisoare.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita si toate mirodeniile pisate si cernute prin sita. Se amesteca si se adauga praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele oparite si nucile taiate cu cutitul (nu prea marunt).
Se mai amesteca o data pana se incorporeaza componentele. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare sau in doua mai mici (forme de cozonac) unse cu unt si presarate cu faina.
Se coace la inceput in cuptorul incalzit potrivit, iar dupa ce s-a rumenit putin se reduce temperatura, se acopera turta cu o hartie si se mai tin in cuptor circa 1 ora.
Turta este mai gustoasa dupa 2—3 zile. Se taie in felii subtiri si se serveste ca desert sau pentru ceai.
300 g faina, 150 g zahar tos, 100 g miere de albine, 1-2 oua, 60 ml ulei, 1 pahar de lapte, 60 g stafide, 100 g miez de nuca, 1/4 pachetel praf de copt, 1/2 lamaie, cate un varf de cutit de sare, scortisoara, cuisoare.
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un castron, se adauga laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita si toate mirodeniile pisate si cernute prin sita. Se amesteca si se adauga praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele oparite si nucile taiate cu cutitul (nu prea marunt).
Se mai amesteca o data pana se incorporeaza componentele. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare sau in doua mai mici (forme de cozonac) unse cu unt si presarate cu faina.
Se coace la inceput in cuptorul incalzit potrivit, iar dupa ce s-a rumenit putin se reduce temperatura, se acopera turta cu o hartie si se mai tin in cuptor circa 1 ora.
Turta este mai gustoasa dupa 2—3 zile. Se taie in felii subtiri si se serveste ca desert sau pentru ceai.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :