FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 913
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Turta dulce cu stafide si miez de nuca

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Turta dulce cu stafide si miez de nuca

 Q:   Intreaba despre Turta dulce cu stafide si miez de nuca       
Turta dulce cu stafide si miez de  nucaIngrediente

300 g faina, 150 g zahar tos, 100 g miere de albine, 1-2 oua, 60 ml ulei, 1 pahar de lapte, 60 g stafide, 100 g miez de nuca, 1/4 pachetel praf de copt, 1/2 lamaie, cate un varf de cutit de sare, scortisoara, cuisoare.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga laptele, ouale, zaharul, uleiul, mierea incalzita si toate mirodeniile pisate si cernute prin sita. Se amesteca si se adauga praful de copt sau bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele oparite si nucile taiate cu cutitul (nu prea marunt).

Se mai amesteca o data pana se incorporeaza componentele. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma mare sau in doua mai mici (forme de cozonac) unse cu unt si presarate cu faina.

Se coace la inceput in cuptorul incalzit potrivit, iar dupa ce s-a rumenit putin se reduce temperatura, se acopera turta cu o hartie si se mai tin in cuptor circa 1 ora.

Turta este mai gustoasa dupa 2—3 zile. Se taie in felii subtiri si se serveste ca desert sau pentru ceai.


Tag-uri: turta, stafide, nuca



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :