Statistics:
Visits: 913 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turta dulce
Q: | Intreaba despre Turta dulce |
Ingrediente:
Făină 800 g, ouă 3 buc, lapte 500 ml. zahăr 500 g, miere 250 g, ulei sau margarina 100 g, miez de nucă 100 g, praf de copt 1 plic, cuişoare 1/2 g, scorţişoară 2 g, lămaie 100 g, unt 25 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă făina, laptele, ouăle, zahărul, mierea şi uleiul pană ce se obţine o compoziţie omogenă, în care se adaugă mirodeniile (un varf de cuţit de cuişoare măcinate şi o linguriţă de scorţişoară măcinată), praful de copt stins cu zeama de la o lămaie, coaja de lămaie rasă şi sarea. Se toarnă această compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi pudrată cu făină şi se decorează pe deasupra cu nuci. Se coace mai întai la un foc tare şi, după ce a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se scoate din tavă şi se taie în felii.
Făină 800 g, ouă 3 buc, lapte 500 ml. zahăr 500 g, miere 250 g, ulei sau margarina 100 g, miez de nucă 100 g, praf de copt 1 plic, cuişoare 1/2 g, scorţişoară 2 g, lămaie 100 g, unt 25 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă făina, laptele, ouăle, zahărul, mierea şi uleiul pană ce se obţine o compoziţie omogenă, în care se adaugă mirodeniile (un varf de cuţit de cuişoare măcinate şi o linguriţă de scorţişoară măcinată), praful de copt stins cu zeama de la o lămaie, coaja de lămaie rasă şi sarea. Se toarnă această compoziţie într-o tavă unsă cu unt şi pudrată cu făină şi se decorează pe deasupra cu nuci. Se coace mai întai la un foc tare şi, după ce a crescut, se continuă coacerea la un foc potrivit. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se scoate din tavă şi se taie în felii.
Tag-uri: desert, lapte, cuisoare, scortisoara |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :