Statistics:
Visits: 843 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Figurine din turta dulce
Q: | Intreaba despre Figurine din turta dulce |
Ingrediente:
Făină 600 g, miere 250 g, zahăr tos 250 g, ouă 3 buc, unt 50 g, praf de copt 1 plic, lămaie 100 g, nuci 200 g, zahăr cristal 150 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu 100 g zahăr, pană ce acesta se dizolvă complet, se adaugă mierea încălzită, untul, coaja de lămaie rasă, praful de copt stins cu zeamă de lămaie şi la urmă se pune făina. Se frămantă bine şi se lasă să se odihnească 24 ore. A doua zi se întinde cu sucitorul o foaie, se decupează coca cu forme pentru decupat cocă, ca de exemplu: steluţe, cizme, trifoi, frunze, inimioare etc. Fiecare figurină se unge pe una din feţe cu albuş de ou, se presară cu zahăr şi nuci măcinate, se aşează figurinele în tăvi şi se coc la un foc potrivit şi apoi se aşează pe un platou.
Făină 600 g, miere 250 g, zahăr tos 250 g, ouă 3 buc, unt 50 g, praf de copt 1 plic, lămaie 100 g, nuci 200 g, zahăr cristal 150 g.
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se amestecă cu 100 g zahăr, pană ce acesta se dizolvă complet, se adaugă mierea încălzită, untul, coaja de lămaie rasă, praful de copt stins cu zeamă de lămaie şi la urmă se pune făina. Se frămantă bine şi se lasă să se odihnească 24 ore. A doua zi se întinde cu sucitorul o foaie, se decupează coca cu forme pentru decupat cocă, ca de exemplu: steluţe, cizme, trifoi, frunze, inimioare etc. Fiecare figurină se unge pe una din feţe cu albuş de ou, se presară cu zahăr şi nuci măcinate, se aşează figurinele în tăvi şi se coc la un foc potrivit şi apoi se aşează pe un platou.
Tag-uri: coca, figurine, dulciuri, turta dulce |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :