Statistics:
Visits: 934 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru dovlecei umpluti cu carne
Q: | Intreaba despre O reteta pentru dovlecei umpluti cu carne |
Ingrediente
6 dovlecei potrivit de mari, 500 g carne macra, daca se poate jumatate de vita si jumatate de porc, 1 ceapa, 1 cescuta orez, patrunjel verde, sare piper.
Mod de preparare
Sosul se prepara din 2 linguri grasime (ulei, untura), 1/2 lingura faina, 1 ceasca smantana, sare, piper.
Se aleg dovlecei proaspeti si pe cat se poate egali, se spala, se rad de coaja, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putina grasime, se adauga carnea tocata prin masina si orezul spalat, patrunjelul tocat fin si se potriveste de sare si piper.
Se amesteca bine si se adauga putina apa calda sau zeama de carne pentru a obtine o tocatura moale. Se umplu dovleceii si se aseaza in cratita. Se prepara sosul topind grasimea pe foc, se adauga faina si se stinge cu sos de rosii.
Se potriveste de sare si piper, se mai pune o lingura de smantana si dupa unul-doua clocote, se toarna sosul peste dovlecei si se aseaza vasul in cuptor la un foc potrivit, unde se lasa 30—40 minute. Se servesc la masa cu restul de smantana.
6 dovlecei potrivit de mari, 500 g carne macra, daca se poate jumatate de vita si jumatate de porc, 1 ceapa, 1 cescuta orez, patrunjel verde, sare piper.
Mod de preparare
Sosul se prepara din 2 linguri grasime (ulei, untura), 1/2 lingura faina, 1 ceasca smantana, sare, piper.
Se aleg dovlecei proaspeti si pe cat se poate egali, se spala, se rad de coaja, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putina grasime, se adauga carnea tocata prin masina si orezul spalat, patrunjelul tocat fin si se potriveste de sare si piper.
Se amesteca bine si se adauga putina apa calda sau zeama de carne pentru a obtine o tocatura moale. Se umplu dovleceii si se aseaza in cratita. Se prepara sosul topind grasimea pe foc, se adauga faina si se stinge cu sos de rosii.
Se potriveste de sare si piper, se mai pune o lingura de smantana si dupa unul-doua clocote, se toarna sosul peste dovlecei si se aseaza vasul in cuptor la un foc potrivit, unde se lasa 30—40 minute. Se servesc la masa cu restul de smantana.
Tag-uri: dovlecei, carne, carne macra |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :