Statistics:
Visits: 958 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tarta cu umplutura de cartofi si branza
Q: | Intreaba despre Tarta cu umplutura de cartofi si branza |
Ingrediente
Pentru cocă: 300 g făină, 100 g unt, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantana, 1 g bicarbonat, 5 g sare.
Se prepară o cocă din componentele date. Se frămantă uşor, numai cat să devină omogenă, apoi se lasă la rece 2-3 ore.
Pentru umplutură: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g branză telemea, 30 g caşcaval sau branză uscată.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se trec împreună cu branza prin sită sau prin maşina de tocat, se adaugă unt topit şi se amestecă. Intre timp, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde coca într-o foaie groasă de 1/2 cm, din care se decupează rondele cu gura unui pahar mai mare cu care se căptuşesc formele de tarte, apăsandu-le bine şi la urmă înţepandu-le în două-trei locuri cu varful unui cuţit.
Se introduc apoi în cuptor, pană ce se coc pe jumătate, după care se scot şi se umplu cu compoziţia de cartofi, se presară cu caşcaval ras sau cu orice branză şi se introduc din nou în cuptor pană ce se coc complet şi se rumenesc pe deasupra. Apoi se răstoarnă pe un platou şi se servesb calde.
Pentru cocă: 300 g făină, 100 g unt, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantana, 1 g bicarbonat, 5 g sare.
Se prepară o cocă din componentele date. Se frămantă uşor, numai cat să devină omogenă, apoi se lasă la rece 2-3 ore.
Pentru umplutură: 300 g cartofi, 50 g unt, 200 g branză telemea, 30 g caşcaval sau branză uscată.
Mod de prepapare
Cartofii fierţi se trec împreună cu branza prin sită sau prin maşina de tocat, se adaugă unt topit şi se amestecă. Intre timp, pe o planşetă presărată cu făină, se întinde coca într-o foaie groasă de 1/2 cm, din care se decupează rondele cu gura unui pahar mai mare cu care se căptuşesc formele de tarte, apăsandu-le bine şi la urmă înţepandu-le în două-trei locuri cu varful unui cuţit.
Se introduc apoi în cuptor, pană ce se coc pe jumătate, după care se scot şi se umplu cu compoziţia de cartofi, se presară cu caşcaval ras sau cu orice branză şi se introduc din nou în cuptor pană ce se coc complet şi se rumenesc pe deasupra. Apoi se răstoarnă pe un platou şi se servesb calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :