Statistics:
Visits: 1,359 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi cu branza si smantana, gratinati
Q: | Intreaba despre Cartofi cu branza si smantana, gratinati |
Ingrediente
600 g cartofi, 200 g branză, 300 g smantana, 50 g caşcaval ras, 2 ouă, 100 g unt, sare.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi se pun la fiert întregi, într-o cratiţă largă cu apă caldă şi puţină sare. Se fierb lent ca să nu se sfărame. După ce sunt gata se scurg şi se lasă să se răcească, apoi se taie în felii şi se aşază într-o tavă unsă cu unt, alternativ, un strat de cartofi şi un strat de branză rasă, ultimul rand trebuind să fie de cartofi. Deasupra se toarnă smantana bătută cu ouă şi cu puţină sare, se nivelează, se presară cu caşcaval ras şi untul tăiat în bucăţele mici. Se introduce tava în cuptor şi se lasă pană se rumeneşte compoziţia deasupra. Se servesc calzi.
600 g cartofi, 200 g branză, 300 g smantana, 50 g caşcaval ras, 2 ouă, 100 g unt, sare.
Mod de prepapare
Cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi se pun la fiert întregi, într-o cratiţă largă cu apă caldă şi puţină sare. Se fierb lent ca să nu se sfărame. După ce sunt gata se scurg şi se lasă să se răcească, apoi se taie în felii şi se aşază într-o tavă unsă cu unt, alternativ, un strat de cartofi şi un strat de branză rasă, ultimul rand trebuind să fie de cartofi. Deasupra se toarnă smantana bătută cu ouă şi cu puţină sare, se nivelează, se presară cu caşcaval ras şi untul tăiat în bucăţele mici. Se introduce tava în cuptor şi se lasă pană se rumeneşte compoziţia deasupra. Se servesc calzi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :