Statistics:
Visits: 929 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort cu branza de vaci si frisca
Q: | Intreaba despre Tort cu branza de vaci si frisca |
Ingrediente:
Făină 300 g, zahăr tos 100 g, unt 150 g, gălbenuşuri 4 buc, praf ae copt 1 plic. Umplutura: branză de vaci proaspătă 700 g, lapte 200 ml, făină 150 g, albuşuri de ou 8 buc, zahăr 200 g, zahăr vanilat 2 plicuri, stafide 150 g, lămaie 75 g, sare. Decorul: frişca 500 g, zahăr pudră 50 g.
Mod de preparare:
Untul, zahărul, gălbenuşurile şi praful de copt, stins în zeamă de lămaie, se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă făina, se frămantă, se împarte linzerul în două părţi egale, care se întind în forme de tort şi se coc pe jumătate. Branza, laptele, coaja rasă de lămaie, zahărul vanilat, stafidele şi puţină sare se pun într-un căzănel şi se amestecă bine. Albuşurile se bat cu zahărul, se amestecă cu branza şi se adaugă succesiv făina. Această compoziţie se întinde pe cele două hiaturi, se dau din nou la cuptor şi se coc la un foc potrivit. Cand sunt gata, se lasă să se răcească şi se decorează cu frişca bătută.
Făină 300 g, zahăr tos 100 g, unt 150 g, gălbenuşuri 4 buc, praf ae copt 1 plic. Umplutura: branză de vaci proaspătă 700 g, lapte 200 ml, făină 150 g, albuşuri de ou 8 buc, zahăr 200 g, zahăr vanilat 2 plicuri, stafide 150 g, lămaie 75 g, sare. Decorul: frişca 500 g, zahăr pudră 50 g.
Mod de preparare:
Untul, zahărul, gălbenuşurile şi praful de copt, stins în zeamă de lămaie, se amestecă, pană ce se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă făina, se frămantă, se împarte linzerul în două părţi egale, care se întind în forme de tort şi se coc pe jumătate. Branza, laptele, coaja rasă de lămaie, zahărul vanilat, stafidele şi puţină sare se pun într-un căzănel şi se amestecă bine. Albuşurile se bat cu zahărul, se amestecă cu branza şi se adaugă succesiv făina. Această compoziţie se întinde pe cele două hiaturi, se dau din nou la cuptor şi se coc la un foc potrivit. Cand sunt gata, se lasă să se răcească şi se decorează cu frişca bătută.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :