FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 937
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Supa de legume cu taitei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Supa de legume cu taitei

 Q:   Intreaba despre Supa de legume cu taitei       
Supa de legume cu taitei Ingrediente

Pentru supă: 2-3 morcovi, câteva rădăcini de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 1 ţelină mică, 1 felie de varză, câteva boabe de piper, sare, pătrunjel verde, 50 g unt.
Pentru tăiţei: 300 g făină, 2 ouă, sare, apă.

Mod de preparare

Din legume se prepară o supă la fel ca in reţeta 539. In loc de găluşte se fac tăiţei, in felul următor: se pune pe planşetă făina, ouăle sparte la mijloc şi se adaugă puţină apă şi sare.

Apoi, cu varful unui cuţit, se amestecă până se omogenizează, după care se frămantă până ce aluatul nu se mai lipeşte de masă şi este suficient de tare; altfel se mai adaugă făină şi se mai frămantă. După aceea se presară planşeta cu făină şi se intinde aluatul cu sucitorul, până ce se obţine o foaie cât mai subţire.

Se lasă să se usuce puţin, apoi se rulează şi se taie tăiţeii cât mai subţire. Tăiţeii se pun la fiert in apă clocotită cu puţină sare şi se amestecă până dau in fiert, ca să nu se lipească intre ei sau de fundul vasului.

Se lasă să fiarbă 10 min, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece şi se toarnă in vasul cu supă fierbinte sau se pune câte o porţie in farfuriile in care urmează să fie servită supa.

La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi pătrunjel verde tocat mărunt.


Tag-uri: supa, legum, taitei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :