Statistics:
Visits: 838 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de dovlecei
Q: | Intreaba despre Supa crema de dovlecei |
Ingrediente
800 g dovlecei tineri, 100 g ceapă, 100 g unt, 2 ouă, 1 pahar smantană, 1 lămâie, 1 legătură de mărar, 100 g făină, sare, 3 I supă de legume.
Mod de preparare
Dovleceii tineri, fără seminţe, curăţaţi de coajă, tăiaţi in bucăţi, se fierb in 3 L supă de legume sau in apă clocotită cu puţină sare, timp de 1 oră. Intre timp, se căleşte ceapa tăiată mărunt cu unt, timp de 5-6 min, după care se adaugă făina şi se mai căleşte 10 min, se stinge cu zeama in care fierb dovleceii şi după ce rantaşul s-a subţiat se răstoarnă in vasul cu dovlecei, lăsându-se să mai fiarbă 10-20 min.
Se trece apoi supa prin pasoar şi se dă din nou intr-un clocot, după care se ia de pe foc, se potriveşte de sare, se adaugă mărar tocat şi se drege cu ou şi smantană. Eventual, se mai poate adăuga, după gust, şi zeamă de lămâie.
800 g dovlecei tineri, 100 g ceapă, 100 g unt, 2 ouă, 1 pahar smantană, 1 lămâie, 1 legătură de mărar, 100 g făină, sare, 3 I supă de legume.
Mod de preparare
Dovleceii tineri, fără seminţe, curăţaţi de coajă, tăiaţi in bucăţi, se fierb in 3 L supă de legume sau in apă clocotită cu puţină sare, timp de 1 oră. Intre timp, se căleşte ceapa tăiată mărunt cu unt, timp de 5-6 min, după care se adaugă făina şi se mai căleşte 10 min, se stinge cu zeama in care fierb dovleceii şi după ce rantaşul s-a subţiat se răstoarnă in vasul cu dovlecei, lăsându-se să mai fiarbă 10-20 min.
Se trece apoi supa prin pasoar şi se dă din nou intr-un clocot, după care se ia de pe foc, se potriveşte de sare, se adaugă mărar tocat şi se drege cu ou şi smantană. Eventual, se mai poate adăuga, după gust, şi zeamă de lămâie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :