Statistics:
Visits: 1,021 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de turnatei
Q: | Intreaba despre Supa de turnatei |
Ingrediente
100 g făină, 2 ouă, sare, 1/2 pahar de lapte sau apă, legume pentru supă la fel ca si la reteta pentru Supa limpede de legume
Supa de legume se prepară la fel ca in reţeta mai sus specificata. După ce este gata, strecurată, se pune din nou pe foc şi până ce dă in clocot se prepară turnăţeii in felul următor: se amestecă făina şi ouăle cu puţină apă, lapte sau smantană.
Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unui aluat moale. Se face un cornet de hartie, se umple cu compoziţia obţinută şi se strange cu mana, apăsandu-se de sus an jos deasupra vasului cu supa care fierbe. Orificiul cornetului trebuie să fie cam de mărimea unui bob de piper.
Se plimbă cornetul roată peste supă, până s-a turnat toată compoziţia şi se lasă să fiarbă 6-10 min. Se serveşte la masă fierbinte. Zarzavatul rămas după strecurarea supei se poate folosi tăiat mărunt şi pregătit ca salată de legume cu maioneză.
100 g făină, 2 ouă, sare, 1/2 pahar de lapte sau apă, legume pentru supă la fel ca si la reteta pentru Supa limpede de legume
Supa de legume se prepară la fel ca in reţeta mai sus specificata. După ce este gata, strecurată, se pune din nou pe foc şi până ce dă in clocot se prepară turnăţeii in felul următor: se amestecă făina şi ouăle cu puţină apă, lapte sau smantană.
Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unui aluat moale. Se face un cornet de hartie, se umple cu compoziţia obţinută şi se strange cu mana, apăsandu-se de sus an jos deasupra vasului cu supa care fierbe. Orificiul cornetului trebuie să fie cam de mărimea unui bob de piper.
Se plimbă cornetul roată peste supă, până s-a turnat toată compoziţia şi se lasă să fiarbă 6-10 min. Se serveşte la masă fierbinte. Zarzavatul rămas după strecurarea supei se poate folosi tăiat mărunt şi pregătit ca salată de legume cu maioneză.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :