Statistics:
Visits: 1,021 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de taitei si smantana acra- din moldova
Q: | Intreaba despre Supa de taitei si smantana acra- din moldova |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, făină 200 g, ouă 2 buc, smântână acră 250 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Se sparg oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează cât este necesar şi se continuă fierberea. După circa 2-3 ore se adaugă zarzavatul ide supă tăiat feliuţe şi ceapa tocată mărunt. După o oră se scot oasele din supă. Din făină, ouă, sare şi puţină apă se prepară o cocă mai tare, care se întinde cu sucitorul, se face foaia sul şi se taie tăiţei care se împrăştie pe planşetă ca să se usuce 30 min. Se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece, se adaugă la supa şi se mai dau câteva clocote. La sfârşit se adaugă smântână şi se mai potriveşte odată gustul de sare. La servit se adaugă verdeaţă tocată.
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, făină 200 g, ouă 2 buc, smântână acră 250 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Se sparg oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează cât este necesar şi se continuă fierberea. După circa 2-3 ore se adaugă zarzavatul ide supă tăiat feliuţe şi ceapa tocată mărunt. După o oră se scot oasele din supă. Din făină, ouă, sare şi puţină apă se prepară o cocă mai tare, care se întinde cu sucitorul, se face foaia sul şi se taie tăiţei care se împrăştie pe planşetă ca să se usuce 30 min. Se fierb tăiţeii în apă cu sare, se scurg, se clătesc cu apă rece, se adaugă la supa şi se mai dau câteva clocote. La sfârşit se adaugă smântână şi se mai potriveşte odată gustul de sare. La servit se adaugă verdeaţă tocată.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :