Statistics:
Visits: 974 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa de legume cu taitei
Q: | Intreaba despre Supa de legume cu taitei |
Ingrediente
Pentru supă: 2-3 morcovi, câteva rădăcini de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 1 ţelină mică, 1 felie de varză, câteva boabe de piper, sare, pătrunjel verde, 50 g unt.
Pentru tăiţei: 300 g făină, 2 ouă, sare, apă.
Mod de preparare
Din legume se prepară o supă la fel ca in reţeta 539. In loc de găluşte se fac tăiţei, in felul următor: se pune pe planşetă făina, ouăle sparte la mijloc şi se adaugă puţină apă şi sare.
Apoi, cu varful unui cuÅ£it, se amestecă până se omogenizează, după care se frămantă până ce aluatul nu se mai lipeÅŸte de masă ÅŸi este suficient de tare; altfel se mai adaugă făină Å Ÿi se mai frămantă. După aceea se presară planÅŸeta cu făină ÅŸi se intinde aluatul cu sucitorul, până ce se obÅ£ine o foaie cât mai subÅ£ire.
Se lasă să se usuce puţin, apoi se rulează şi se taie tăiţeii cât mai subţire. Tăiţeii se pun la fiert in apă clocotită cu puţină sare şi se amestecă până dau in fiert, ca să nu se lipească intre ei sau de fundul vasului.
Se lasă să fiarbă 10 min, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece şi se toarnă in vasul cu supă fierbinte sau se pune câte o porţie in farfuriile in care urmează să fie servită supa.
La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi pătrunjel verde tocat mărunt.
Pentru supă: 2-3 morcovi, câteva rădăcini de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 1 ţelină mică, 1 felie de varză, câteva boabe de piper, sare, pătrunjel verde, 50 g unt.
Pentru tăiţei: 300 g făină, 2 ouă, sare, apă.
Mod de preparare
Din legume se prepară o supă la fel ca in reţeta 539. In loc de găluşte se fac tăiţei, in felul următor: se pune pe planşetă făina, ouăle sparte la mijloc şi se adaugă puţină apă şi sare.
Apoi, cu varful unui cuÅ£it, se amestecă până se omogenizează, după care se frămantă până ce aluatul nu se mai lipeÅŸte de masă ÅŸi este suficient de tare; altfel se mai adaugă făină Å Ÿi se mai frămantă. După aceea se presară planÅŸeta cu făină ÅŸi se intinde aluatul cu sucitorul, până ce se obÅ£ine o foaie cât mai subÅ£ire.
Se lasă să se usuce puţin, apoi se rulează şi se taie tăiţeii cât mai subţire. Tăiţeii se pun la fiert in apă clocotită cu puţină sare şi se amestecă până dau in fiert, ca să nu se lipească intre ei sau de fundul vasului.
Se lasă să fiarbă 10 min, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece şi se toarnă in vasul cu supă fierbinte sau se pune câte o porţie in farfuriile in care urmează să fie servită supa.
La servire se adaugă in fiecare farfurie câte 1/2 linguriţă de unt proaspăt şi pătrunjel verde tocat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :