Statistics:
Visits: 856 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa cu galuste de cartofi
Q: | Intreaba despre Supa cu galuste de cartofi |
Ingrediente:
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, cartofi 600 g, ouă 2 buc, unt 40 g, făină 50 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este necesar. După 2-3 ore se pune zarzavatul de supă tăiat în patru şi ceapa întreagă şi se mai fierbe circa o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se pune în supă. Se fierb cartofii, se curăţă, se dau prin maşina de tocat împreună cu morcovii fierţi în supă. Untul se amestecă cu ouăle, făina şi sarea şi la sfârşit se adaugă cartofii. Se pune la fiert o singură găluşcă. Dacă este tare, se adaugă puţină supă rece, iar dacă este prea moale, se mai pune puţină făină. Se formează găluştele, de mărimea unei nuci, se dau prin făină şi se fierb în apă. Când sunt gata, se scurg şi se adaugă la supă. La servit se adaugă verdeaţă la fiecare porţie de supă.
Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, cartofi 600 g, ouă 2 buc, unt 40 g, făină 50 g, verdeaţă 1 leg, sare.
Mod de preparare:
Oasele se sparg cu o bărdiţă şi se pun la fiert în apă cu sare. Indată ce au dat în fiert, se spumează cât este necesar. După 2-3 ore se pune zarzavatul de supă tăiat în patru şi ceapa întreagă şi se mai fierbe circa o oră, se ia supa de pe foc şi se strecoară. Măduva se scoate din oase, se taie în bucăţi mici şi se pune în supă. Se fierb cartofii, se curăţă, se dau prin maşina de tocat împreună cu morcovii fierţi în supă. Untul se amestecă cu ouăle, făina şi sarea şi la sfârşit se adaugă cartofii. Se pune la fiert o singură găluşcă. Dacă este tare, se adaugă puţină supă rece, iar dacă este prea moale, se mai pune puţină făină. Se formează găluştele, de mărimea unei nuci, se dau prin făină şi se fierb în apă. Când sunt gata, se scurg şi se adaugă la supă. La servit se adaugă verdeaţă la fiecare porţie de supă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :