Statistics:
Visits: 1,548 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Spanac conservat
Q: | Intreaba despre Spanac conservat |
Se alege spanac cat mai tanar, cu frunze verzi si fragede. Se spala in cat mai multe ape pentru a se indeparta pamantul de pe frunze si se lasa sa se scurga bine.
Apoi se pune in apa clocotita cu sare, intr-un vas descoperit si se fierbe pana ce codita se sfarama usor la strangerea ei intre degete, dupa care se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit spanacul se terciuieste, se amesteca cu sare (10 g la 1 kg), si se fierbe intr-un vas smaltuit, amestecandu-se tot timpul cu o lopatica de lemn ca sa nu se prinda de fund, pana se obtine un piure.
Borcanele calde si uscate se umplu cu piureul inca cald, se leaga ermetic cu celofan si se fireb 90—120 min in baie de apa (bain-Marie).
Spanacul se mai poate pregati lasandu-se frunzele intregi. Se aseaza frunzele in borcan si se umple cu apa fiarta cu 1 g de sare la litru, dupa care se leaga ermetic cu celofan si se sterilizeaza 60—90 min.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Apoi se pune in apa clocotita cu sare, intr-un vas descoperit si se fierbe pana ce codita se sfarama usor la strangerea ei intre degete, dupa care se lasa sa se scurga si sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit spanacul se terciuieste, se amesteca cu sare (10 g la 1 kg), si se fierbe intr-un vas smaltuit, amestecandu-se tot timpul cu o lopatica de lemn ca sa nu se prinda de fund, pana se obtine un piure.
Borcanele calde si uscate se umplu cu piureul inca cald, se leaga ermetic cu celofan si se fireb 90—120 min in baie de apa (bain-Marie).
Spanacul se mai poate pregati lasandu-se frunzele intregi. Se aseaza frunzele in borcan si se umple cu apa fiarta cu 1 g de sare la litru, dupa care se leaga ermetic cu celofan si se sterilizeaza 60—90 min.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
Tag-uri: spanac conservat, frunze. sare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :