Statistics:
Visits: 749 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa crema de spanac
Q: | Intreaba despre Supa crema de spanac |
Ingrediente
1 kg spanac, 100 g unt, 100 g făină, 100 g ceapă, 100 g smantană,2 gălbenuşuri, crutoane de franzelă, sare.
Mod de preparare
Se curăţă spanacul de codiţe şi de frunzele pătate şi ingălbenite, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert in 3 L de apă clocotită cu sare. După ce a fiert bine, se strecoară spanacul (păstrandu-se zeama in care a fiert spanacul) şi se trece prin pasoar sau prin sită.
Separat, intr-un vas, se pun untul şi ceapa tăiată in felii subţiri, care se căleşte 5-6 min, după care se adaugă făina, se mai căleşte puţin, se stinge cu zeamă in care a fiert spanacul, subţiindu-se potrivit şi se lasă să fiarbă 5-6 min, apoi se strecoară intr-un vas, se adaugă piureul de spanac, se potriveşte de sare şi dacă mai trebuie subţiată crema se mai toarnă in ea zeamă după care se pune din nou pe foc amestecându-se până dă intr-un clocot. Se ia apoi supa de pe foc, se drege cu gălbenuşuri şi cu smantană, şi se serveşte cu crutoane de franzelă uşor rumenite.
1 kg spanac, 100 g unt, 100 g făină, 100 g ceapă, 100 g smantană,2 gălbenuşuri, crutoane de franzelă, sare.
Mod de preparare
Se curăţă spanacul de codiţe şi de frunzele pătate şi ingălbenite, se spală in mai multe ape şi se pune la fiert in 3 L de apă clocotită cu sare. După ce a fiert bine, se strecoară spanacul (păstrandu-se zeama in care a fiert spanacul) şi se trece prin pasoar sau prin sită.
Separat, intr-un vas, se pun untul şi ceapa tăiată in felii subţiri, care se căleşte 5-6 min, după care se adaugă făina, se mai căleşte puţin, se stinge cu zeamă in care a fiert spanacul, subţiindu-se potrivit şi se lasă să fiarbă 5-6 min, apoi se strecoară intr-un vas, se adaugă piureul de spanac, se potriveşte de sare şi dacă mai trebuie subţiată crema se mai toarnă in ea zeamă după care se pune din nou pe foc amestecându-se până dă intr-un clocot. Se ia apoi supa de pe foc, se drege cu gălbenuşuri şi cu smantană, şi se serveşte cu crutoane de franzelă uşor rumenite.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :