Statistics:
Visits: 907 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de spanac
Q: | Intreaba despre Mancare de spanac |
Ingrediente
1 kg spanac, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 300 g roşii, 30 g usturoi, sare, oţet, piper.
Mod de preparare
Spanacul se pregăteşte la fel ca in reţeta "Piure de spanac cu smantana", dar nu se trece prin sită, ci se pune pe un fund (tocător) de lemn şi se taie cu cuţitul (nu prea mărunt).
Intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat şi se lasă pană incepe să se coloreze puţin, se adaugă bulion de roşii, usturoi tocat mărunt şi impreună se mai călesc 3—4 min, după care se stinge cu puţin oţet şi cu zeamă in care a fiert spanacul.
Se adaugă spanacul tăiat potrivit, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, sare, piper şi impreună se lasă să dea in fiert 2—3 min, apoi se serveşte.
1 kg spanac, 200 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 300 g roşii, 30 g usturoi, sare, oţet, piper.
Mod de preparare
Spanacul se pregăteşte la fel ca in reţeta "Piure de spanac cu smantana", dar nu se trece prin sită, ci se pune pe un fund (tocător) de lemn şi se taie cu cuţitul (nu prea mărunt).
Intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la călit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat şi se lasă pană incepe să se coloreze puţin, se adaugă bulion de roşii, usturoi tocat mărunt şi impreună se mai călesc 3—4 min, după care se stinge cu puţin oţet şi cu zeamă in care a fiert spanacul.
Se adaugă spanacul tăiat potrivit, roşiile curăţate de pieliţă şi de seminţe, sare, piper şi impreună se lasă să dea in fiert 2—3 min, apoi se serveşte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :