Statistics:
Visits: 909 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Spanac gratinat
Q: | Intreaba despre Spanac gratinat |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1,500 kg spanac tanăr, 600 g foi de clătite, 100 g unt, 150 g smantană, 60 g făină, 60 g caşcaval ras, 1 ou, sare.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă şi se prepară la fel ca in reţeta 870, iar foile de clătite ca in reţeta 338. intr-o cratiţă se incălzeşte jumătate din unt, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se adaugă spanacul, smantană (100 g), sare şi se amestecă pe foc pană dă in fiert, apoi se ia de pe foc.
Din clătitele preparate dinainte se opresc numai 2—3, restul se taie potrivit şi se amestecă cu spanacul. Se unge apoi o formă cu unt, se pune in ea o foaie de clătită, peste care se aşază compoziţia de spanac preparată aşa cum s-a arătat mai inainte, se nivelează, se acoperă cu o foaie din clătitele oprite şi deasupra se toarnă restul de smantană bătută cu ou.
Se presară cu caşcaval ras şi se introduce in cuptor, lăsand să se coacă pană se rumeneşte.
Pentru 6 porţii: 1,500 kg spanac tanăr, 600 g foi de clătite, 100 g unt, 150 g smantană, 60 g făină, 60 g caşcaval ras, 1 ou, sare.
Mod de preparare
Spanacul se curăţă şi se prepară la fel ca in reţeta 870, iar foile de clătite ca in reţeta 338. intr-o cratiţă se incălzeşte jumătate din unt, se adaugă făina şi se căleşte 3—4 min, după care se adaugă spanacul, smantană (100 g), sare şi se amestecă pe foc pană dă in fiert, apoi se ia de pe foc.
Din clătitele preparate dinainte se opresc numai 2—3, restul se taie potrivit şi se amestecă cu spanacul. Se unge apoi o formă cu unt, se pune in ea o foaie de clătită, peste care se aşază compoziţia de spanac preparată aşa cum s-a arătat mai inainte, se nivelează, se acoperă cu o foaie din clătitele oprite şi deasupra se toarnă restul de smantană bătută cu ou.
Se presară cu caşcaval ras şi se introduce in cuptor, lăsand să se coacă pană se rumeneşte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :