Statistics:
Visits: 874 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ochiuri cu piure de spanac
Q: | Intreaba despre Ochiuri cu piure de spanac |
Ingrediente:
6 ouă, 800 g spanac, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, sare, piper, zeamă de lămaie.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine spanacul, se fierbe 5- 6 min în apă clocotită cu puţină sare, după care se scurge şi se răceşte. Din unt, făină şi lapte se prepară sosul în care se adaugă spanacul tocat mărunt. Se potriveşte de sare, piper şi, după gust, se adaugă zeamă de lămaie, apoi se mai amestecă pană dă în fiert. In momentul servirii, piureul de spanac se răstoarnă pe un platou, aşezandu-se deasupra ochiuri fierte în apă (româneşti) sau ochiuri prăjite care se stropesc cu puţin unt topit. Se pot servi şi cate 2 ochiuri de persoană.
6 ouă, 800 g spanac, 50 g unt, 50 g făină, 1 pahar lapte, sare, piper, zeamă de lămaie.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine spanacul, se fierbe 5- 6 min în apă clocotită cu puţină sare, după care se scurge şi se răceşte. Din unt, făină şi lapte se prepară sosul în care se adaugă spanacul tocat mărunt. Se potriveşte de sare, piper şi, după gust, se adaugă zeamă de lămaie, apoi se mai amestecă pană dă în fiert. In momentul servirii, piureul de spanac se răstoarnă pe un platou, aşezandu-se deasupra ochiuri fierte în apă (româneşti) sau ochiuri prăjite care se stropesc cu puţin unt topit. Se pot servi şi cate 2 ochiuri de persoană.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :