Statistics:
Visits: 991 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos de zahar ars
Q: | Intreaba despre Sos de zahar ars |
Ingrediente
Pentru 400 g sos:
200 g zahar, 300 ml apa sau lapte, 30 ml rom, 10 g faina de cartofi.
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune zaharul la topit cu 2—3 linguri de apa, se tine pe plita si se amesteca tot timpul pana ce incepe sa se caramelizeze, dar sa nu se arda prea tare.
Se stinge apoi cu lichidul in care s-a dizolvat faina, se amesteca si se lasa din nou pe plita pana ce se dizolva zaharul care s-a caramelizat. Cand este gata se adauga romul. Se intrebuinteaza la budinci de gris, orez etc.
Pentru 400 g sos:
200 g zahar, 300 ml apa sau lapte, 30 ml rom, 10 g faina de cartofi.
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune zaharul la topit cu 2—3 linguri de apa, se tine pe plita si se amesteca tot timpul pana ce incepe sa se caramelizeze, dar sa nu se arda prea tare.
Se stinge apoi cu lichidul in care s-a dizolvat faina, se amesteca si se lasa din nou pe plita pana ce se dizolva zaharul care s-a caramelizat. Cand este gata se adauga romul. Se intrebuinteaza la budinci de gris, orez etc.
Tag-uri: sos de zahar ars, sos, zahar |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :