Statistics:
Visits: 1,135 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Nuga
Q: | Intreaba despre Nuga |
Ingrediente
1 pachet de foi „Lica" sau foi de vafe, 4-5 albusuri, 350 g zahar, 200 g glucoza sau miere de albine, 400 g nuci, 1 plic de zahar.
Mod de preparare
Se bat bine albusurile cu 100 g zahar. Separat se fierbe restul de zahar impreuna cu glucoza in 100 ml apa, pana se obtine un fondant tare.
Se toarna fierbinte peste albusurile batute, amestecand continuu. Operatia dureaza cam 40 min, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga nucile (in prealabil prajite si, prin frecare usoara cu mana, indepartate pielitele) si zaharul vanilat.
Compozitia obtinuta se pune intre foile de „Lica" asezate pe un platou plat, dupa care se acopera cu o hartie pergament, se pune deasupra un fund cu o greutate, astfel ca sa tina nugaua presata si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, apoi se taie in romburi.
1 pachet de foi „Lica" sau foi de vafe, 4-5 albusuri, 350 g zahar, 200 g glucoza sau miere de albine, 400 g nuci, 1 plic de zahar.
Mod de preparare
Se bat bine albusurile cu 100 g zahar. Separat se fierbe restul de zahar impreuna cu glucoza in 100 ml apa, pana se obtine un fondant tare.
Se toarna fierbinte peste albusurile batute, amestecand continuu. Operatia dureaza cam 40 min, apoi se ia vasul de pe foc, se adauga nucile (in prealabil prajite si, prin frecare usoara cu mana, indepartate pielitele) si zaharul vanilat.
Compozitia obtinuta se pune intre foile de „Lica" asezate pe un platou plat, dupa care se acopera cu o hartie pergament, se pune deasupra un fund cu o greutate, astfel ca sa tina nugaua presata si se lasa sa se raceasca pana a doua zi, apoi se taie in romburi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :