FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 690
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Crema de zahar ars

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Crema de zahar ars

 Q:   Intreaba despre Crema de zahar ars       
Crema de zahar ars Ingrediente

8 oua, 200 g zahar tos, 1 L lapte, 1 plic zahar vanilat, 200 g zahar pentru caramel.

Mod de preparare

Intr-o cratita de 2—3 L se pun 200 g zahar si se aseaza pe ochiul aragazului acoperit cu un disc de metal. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se amesteca cu coada unei linguri de lemn pana ce se topeste tot zaharul si se formeaza putina spuma la suprafata.

In acelasi moment cratita se ia de pe foc si, se invarteste in asa fel incat sa se tapeteze interiorul cu zahar ars, apoi se lasa pentru 2—3 ore la rece.

Intre timp, se prepara compozitia astfel:
ouale intregi se golesc intr-o cratita sau intr-un lighenas. Se adauga 200 g zahar, zaharul vanilat si se freaca 2—3 min, dupa care se dilueaza cu laptele putin caldut.

S e toarna totul in cratita tapetata cu zahar caramelizat si se introduce in cuptorul bine incalzit, iar dupa 20—30 min se reduce focul, ca sa nu se rumeneasca crema prea tare si se mai tine in cuptor 30—40 min.

Cand crema este gata inchegata se scoate din cuptor si, fara sa se scoata din cratita, se lasa la rece pentru cateva ore sau pentru a doua zi.

In momentul servirii se rastoarna pe un platou rotund, iar in cratita se toarna 100 ml apa si 1—2 linguri de rom, se da intr-un clocot, se raceste si se adauga la crema. Se serveste simpla sau ornata cu frisca batuta.


Tag-uri: crema, zahar, lapte



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :