Statistics:
Visits: 729 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de zahar ars
Q: | Intreaba despre Crema de zahar ars |
Ingrediente
8 oua, 200 g zahar tos, 1 L lapte, 1 plic zahar vanilat, 200 g zahar pentru caramel.
Mod de preparare
Intr-o cratita de 2—3 L se pun 200 g zahar si se aseaza pe ochiul aragazului acoperit cu un disc de metal. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se amesteca cu coada unei linguri de lemn pana ce se topeste tot zaharul si se formeaza putina spuma la suprafata.
In acelasi moment cratita se ia de pe foc si, se invarteste in asa fel incat sa se tapeteze interiorul cu zahar ars, apoi se lasa pentru 2—3 ore la rece.
Intre timp, se prepara compozitia astfel:
ouale intregi se golesc intr-o cratita sau intr-un lighenas. Se adauga 200 g zahar, zaharul vanilat si se freaca 2—3 min, dupa care se dilueaza cu laptele putin caldut.
S e toarna totul in cratita tapetata cu zahar caramelizat si se introduce in cuptorul bine incalzit, iar dupa 20—30 min se reduce focul, ca sa nu se rumeneasca crema prea tare si se mai tine in cuptor 30—40 min.
Cand crema este gata inchegata se scoate din cuptor si, fara sa se scoata din cratita, se lasa la rece pentru cateva ore sau pentru a doua zi.
In momentul servirii se rastoarna pe un platou rotund, iar in cratita se toarna 100 ml apa si 1—2 linguri de rom, se da intr-un clocot, se raceste si se adauga la crema. Se serveste simpla sau ornata cu frisca batuta.
8 oua, 200 g zahar tos, 1 L lapte, 1 plic zahar vanilat, 200 g zahar pentru caramel.
Mod de preparare
Intr-o cratita de 2—3 L se pun 200 g zahar si se aseaza pe ochiul aragazului acoperit cu un disc de metal. Cand zaharul incepe sa se caramelizeze, se amesteca cu coada unei linguri de lemn pana ce se topeste tot zaharul si se formeaza putina spuma la suprafata.
In acelasi moment cratita se ia de pe foc si, se invarteste in asa fel incat sa se tapeteze interiorul cu zahar ars, apoi se lasa pentru 2—3 ore la rece.
Intre timp, se prepara compozitia astfel:
ouale intregi se golesc intr-o cratita sau intr-un lighenas. Se adauga 200 g zahar, zaharul vanilat si se freaca 2—3 min, dupa care se dilueaza cu laptele putin caldut.
S e toarna totul in cratita tapetata cu zahar caramelizat si se introduce in cuptorul bine incalzit, iar dupa 20—30 min se reduce focul, ca sa nu se rumeneasca crema prea tare si se mai tine in cuptor 30—40 min.
Cand crema este gata inchegata se scoate din cuptor si, fara sa se scoata din cratita, se lasa la rece pentru cateva ore sau pentru a doua zi.
In momentul servirii se rastoarna pe un platou rotund, iar in cratita se toarna 100 ml apa si 1—2 linguri de rom, se da intr-un clocot, se raceste si se adauga la crema. Se serveste simpla sau ornata cu frisca batuta.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :