Statistics:
Visits: 886 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sos de gutui
Q: | Intreaba despre Sos de gutui |
Ingrediente:
2- 3 gutui (500-600 g), 30 g făină, 50 g zahăr, 50 ml ulei, 50 g unt, sare.
Mod de preparare:
Gutuile se rad prin răzătoarea cu găuri mari şi se fierb cu apă, cat le acoperă, timp de 20 min. Intre timp, separat, se amestecă făina cu zahărul într-o tigaie, pe foc, pană începe să se caramelizeze, apoi se adaugă uleiul şi se stinge cu zeama de la gutui. Se lasă să fiarbă pană se dizolvă caramelul, după care se adaugă piureul de gutui, untul, zahăr şi sare, după gust. Se mai lasă să dea totul în fiert dar fără să clocotească. Dacă sosul este prea gros, se poate adăuga puţin vin sau zeamă de fructe. Sosul se serveşte la preparate din cartofi, făinoase, budinci etc.
2- 3 gutui (500-600 g), 30 g făină, 50 g zahăr, 50 ml ulei, 50 g unt, sare.
Mod de preparare:
Gutuile se rad prin răzătoarea cu găuri mari şi se fierb cu apă, cat le acoperă, timp de 20 min. Intre timp, separat, se amestecă făina cu zahărul într-o tigaie, pe foc, pană începe să se caramelizeze, apoi se adaugă uleiul şi se stinge cu zeama de la gutui. Se lasă să fiarbă pană se dizolvă caramelul, după care se adaugă piureul de gutui, untul, zahăr şi sare, după gust. Se mai lasă să dea totul în fiert dar fără să clocotească. Dacă sosul este prea gros, se poate adăuga puţin vin sau zeamă de fructe. Sosul se serveşte la preparate din cartofi, făinoase, budinci etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :