Statistics:
Visits: 2,013 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru gem de fructe asortate
Q: | Intreaba despre O reteta pentru gem de fructe asortate |
Ingrediente
750 g prune, 750 g piersici, 750 g mere ionatane, 750 g gutui, 1 kg zahar, 1 litru apa.
Mod de preparare
Merele si gutuile se curata de coaja si seminte dupa care se taie in cubulete.
Piersicile si prunele se oparesc in apa clocotita, se curata de pielite si samburi si se taie in sferturi.
Se aseaza zaharul si apa intr-un vas pe marginea masinii si dupa ce s-a dizolvat complet, se trage la un foc tare sa fiarba siropul.
Se introduc fructele si se lasa gemul sa fiarba pana ce se ingroasa.
Se incearca pe o farfurioara si daca isi pastreaza forma fara a se intinde, se da vasul jos de pe foc si se toarna cald in borcane.
A doua zi se leaga borcanele si se aseaza la pastrat intr-un loc uscat si bine aerisit.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
750 g prune, 750 g piersici, 750 g mere ionatane, 750 g gutui, 1 kg zahar, 1 litru apa.
Mod de preparare
Merele si gutuile se curata de coaja si seminte dupa care se taie in cubulete.
Piersicile si prunele se oparesc in apa clocotita, se curata de pielite si samburi si se taie in sferturi.
Se aseaza zaharul si apa intr-un vas pe marginea masinii si dupa ce s-a dizolvat complet, se trage la un foc tare sa fiarba siropul.
Se introduc fructele si se lasa gemul sa fiarba pana ce se ingroasa.
Se incearca pe o farfurioara si daca isi pastreaza forma fara a se intinde, se da vasul jos de pe foc si se toarna cald in borcane.
A doua zi se leaga borcanele si se aseaza la pastrat intr-un loc uscat si bine aerisit.
FamousWhy va doreste : Pofta Buna!
Tag-uri: gem, fructe asortate, gem de fructe |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :