FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 914
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru pasta de gutui

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru pasta de gutui

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru pasta de gutui       
O reteta pentru pasta de gutui Ingrediente

3 kg gutui, 1/2 kg mere, zahar.

Mod de preparare

Se aleg gutui nu prea mari, bine coapte, galbene. Se sterg cu o carpa uscata de puf, se spala, se taie in patru, se inlatura casuta cu samburi si se aseaza intr-un vas peste care se toarna apa cat sa le acopere. Pasta ca sa fie de culoare frumoasa mai deschisa, se adauga merele rosii care se taie la fel in sferturi.

Pentru pasta se poate folosi si pireul de gutui ramas de la prepararea peltelei. Se aseaza vasul acoperit la un foc potrivit sa fiarba pana ce gutuile s-au inmuiat in asa fel incat intepate cu o furculita sa se desprinda cu usurinta. Se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama care se poate folosi pentru peltea, suc etc.

Se trec apoi fructele prin sita, apasand bine cu o lingura de lemn pana ce nu mai raman decat pielitele. Pireul obtinut se cantareste, apoi se aseaza intr-un vas in care se adauga atata zahar cat au cantarit guituile si se fierb la un foc potrivit pana ce se leaga mai tare decat marmelada.

Se incearca luand o lingura din continut si daca intorcand-o nu curge, pasta este gata. Se trage vasul de pe foc si se rastoarna intr-o tava sau pe un fund de lemn, apoi cu un cutit mare, inmuiat in apa, se intinde pe toata suprafata avand o grosime de 1—1,5 cm.

Se acopera cu un tifon si se aseaza la uscat, unde se lasa 2-3 zile. Se taie apoi pasta in trei sau patru bucati (pe lungime) si se intoarce usor cu un un cutit ca sa se usuce si pe cealalta parte. Cand pasta este bine uscata, se taie in romburi sau patrate, se trec prin zahar tos, apoi se aseaza in cutii de carton, randuri, avand intre ele hartie alba. Aceasta pasta se poate prepara si din alte fructe :
prune, piersici etc, simple sau in amestec in cantitati egale.


FamousWhy va doreste : Pofta Buna!


Tag-uri: pasta, pasta de gutui, gutui



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :