Statistics:
Visits: 1,146 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru pistil de casie
Q: | Intreaba despre O reteta pentru pistil de casie |
Ingrediente
4 kg caise, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Acest pistil se poate prepara din toate fructele, cel mai gustos insa fiind cel de caise. Se aleg caisele bine coapte, se inlatura partile stricate sau viermanoase, se spala si se rup in doua,indepartand samburii. Se aseaza intr-un vas cu 5—6 linguri apa la un foc potrivit, vasul fiind acoperit pana ce caisele sunt destul de moi ca sa se poata trece prin sita.
Dupa ce s-au racit si si-au trecut prin sita, se aseaza vasul pe foc si se fierbe pana ce incepe sa se lege cand se adauga zaharul. Se con-tinua fierberea amestecând incontinuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Pireul trebuie sa fie legat mai tare decat marmelada de caise si se inceraca daca este gata procedand ca si la pasta de gutui. Când dupa proba s-a constatat ca pireul este bine legat, se rastoarna pe o scandura foarte curata, uda sau daca s-a mai racit, peste o sticla.
Se intinde cald cu un cutit mare, dandu-i o forma dreptunghiulara cu o grosime de 0,6—0,8 cm. Se aseaza apoi la soare unde se lasa 2—3 zile sa se usuce. Cand s-a uscat pe o parte, se intoarce cu ajutorul unui cutit si pe cealalta parte. Daca se intampla ca foaia de pistil sa se rupa la intins se completeaza cu restul de pistil ce a ramas in vas.
Daca pistilul este bine uscat, pentru mai multa siguranta la pastrare, se aseaza pe dosul unei tavi la cuptorul cald sa se mai usuce. Cand este foarte bine uscat se ruleaza si se infasoara in hartie alba.
4 kg caise, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Acest pistil se poate prepara din toate fructele, cel mai gustos insa fiind cel de caise. Se aleg caisele bine coapte, se inlatura partile stricate sau viermanoase, se spala si se rup in doua,indepartand samburii. Se aseaza intr-un vas cu 5—6 linguri apa la un foc potrivit, vasul fiind acoperit pana ce caisele sunt destul de moi ca sa se poata trece prin sita.
Dupa ce s-au racit si si-au trecut prin sita, se aseaza vasul pe foc si se fierbe pana ce incepe sa se lege cand se adauga zaharul. Se con-tinua fierberea amestecând incontinuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Pireul trebuie sa fie legat mai tare decat marmelada de caise si se inceraca daca este gata procedand ca si la pasta de gutui. Când dupa proba s-a constatat ca pireul este bine legat, se rastoarna pe o scandura foarte curata, uda sau daca s-a mai racit, peste o sticla.
Se intinde cald cu un cutit mare, dandu-i o forma dreptunghiulara cu o grosime de 0,6—0,8 cm. Se aseaza apoi la soare unde se lasa 2—3 zile sa se usuce. Cand s-a uscat pe o parte, se intoarce cu ajutorul unui cutit si pe cealalta parte. Daca se intampla ca foaia de pistil sa se rupa la intins se completeaza cu restul de pistil ce a ramas in vas.
Daca pistilul este bine uscat, pentru mai multa siguranta la pastrare, se aseaza pe dosul unei tavi la cuptorul cald sa se mai usuce. Cand este foarte bine uscat se ruleaza si se infasoara in hartie alba.
Tag-uri: pistil de caise, caise |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :