FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,066
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru pistil de casie

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru pistil de casie

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru pistil de casie       
O reteta pentru pistil de casie Ingrediente

4 kg caise, 1 kg zahar.

Mod de preparare

Acest pistil se poate prepara din toate fructele, cel mai gustos insa fiind cel de caise. Se aleg caisele bine coapte, se inlatura partile stricate sau viermanoase, se spala si se rup in doua,indepartand samburii. Se aseaza intr-un vas cu 5—6 linguri apa la un foc potrivit, vasul fiind acoperit pana ce caisele sunt destul de moi ca sa se poata trece prin sita.

Dupa ce s-au racit si si-au trecut prin sita, se aseaza vasul pe foc si se fierbe pana ce incepe sa se lege cand se adauga zaharul. Se con-tinua fierberea amestecând incontinuu, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Pireul trebuie sa fie legat mai tare decat marmelada de caise si se inceraca daca este gata procedand ca si la pasta de gutui. Când dupa proba s-a constatat ca pireul este bine legat, se rastoarna pe o scandura foarte curata, uda sau daca s-a mai racit, peste o sticla.

Se intinde cald cu un cutit mare, dandu-i o forma dreptunghiulara cu o grosime de 0,6—0,8 cm. Se aseaza apoi la soare unde se lasa 2—3 zile sa se usuce. Cand s-a uscat pe o parte, se intoarce cu ajutorul unui cutit si pe cealalta parte. Daca se intampla ca foaia de pistil sa se rupa la intins se completeaza cu restul de pistil ce a ramas in vas.

Daca pistilul este bine uscat, pentru mai multa siguranta la pastrare, se aseaza pe dosul unei tavi la cuptorul cald sa se mai usuce. Cand este foarte bine uscat se ruleaza si se infasoara in hartie alba.


Tag-uri: pistil de caise, caise



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :