Statistics:
Visits: 1,480 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Jeleu de gutui
Q: | Intreaba despre Jeleu de gutui |
Ingrediente
1 kg gutui, 300 g zahar, apa cat acopera.
Mod de preparare
Se spala gutuile, se taie (necuratate de coaja) in bucatele mici si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Dupa ce sunt gata fierte, se rastoarna pe o sita ca sa se scurga toata zeama.
La zeama obtinuta (300 ml) se adauga 300 g zahar si se fierbe la foc moale, amestecandu-se mereu pana se topeste zaharul.
Se ia spuma care se formeaza si dupa ce s-a constatat ca este gata fiert, jeleul fierbinte se toarna in borcane incalzite. Se foloseste pentru glasat prin topire.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
1 kg gutui, 300 g zahar, apa cat acopera.
Mod de preparare
Se spala gutuile, se taie (necuratate de coaja) in bucatele mici si se pun la fiert cu apa cat sa le acopere. Dupa ce sunt gata fierte, se rastoarna pe o sita ca sa se scurga toata zeama.
La zeama obtinuta (300 ml) se adauga 300 g zahar si se fierbe la foc moale, amestecandu-se mereu pana se topeste zaharul.
Se ia spuma care se formeaza si dupa ce s-a constatat ca este gata fiert, jeleul fierbinte se toarna in borcane incalzite. Se foloseste pentru glasat prin topire.
FamousWhy va ureaza : Pofta Buna!
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :