Statistics:
Visits: 1,053 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Compot de gutui
Q: | Intreaba despre Compot de gutui |
Se aleg gutui coapte bine, frumoase, cu o culoare galbena si fara nici o pata. Se sterg bine cu o carpa curata pentru a inlatura puful, dupa care se spala.
Se curata de coaja, apoi se impart in patru si se indeparteaza casuta cu samburi, curatand bine toata partea tare din jurul staburilor.
Se taie fiecare sfert in felii, apoi fiecare felie in bucati pe cat se poate egale formand mici cubulete. Imediat ce sunt gata (pentru a nu se innegri), se introduc intr-un vas cu apa rece la care se adauga putina zeama de lamaie.
Pentru ca fructele sa nu se innegreasca si sa piarda o parte din vitamine ; se recomanda ca siropul sa se prepare inainte de a curata fructele. Cubuletele se scurg de apa si se aseaza in borcane impreuna cu vanilia sau zaharul vanilat.
Se imparte siropul la cele cinci borcane si daca nu acopera fructele, se mai adauga apa. Cand toate borcanele sunt gata, se sterg, se inchid si se sterilizeaza procedand ca si la celelalte compoturi.
Durata sterilizarii insa la compotul de gutui este mai mare fructele fiind mai tari. La borcanele Wek este de 13—15 minute, iar la cele obisnuite 18—20 minute de cand apa din vas clocoteste.
Se curata de coaja, apoi se impart in patru si se indeparteaza casuta cu samburi, curatand bine toata partea tare din jurul staburilor.
Se taie fiecare sfert in felii, apoi fiecare felie in bucati pe cat se poate egale formand mici cubulete. Imediat ce sunt gata (pentru a nu se innegri), se introduc intr-un vas cu apa rece la care se adauga putina zeama de lamaie.
Pentru ca fructele sa nu se innegreasca si sa piarda o parte din vitamine ; se recomanda ca siropul sa se prepare inainte de a curata fructele. Cubuletele se scurg de apa si se aseaza in borcane impreuna cu vanilia sau zaharul vanilat.
Se imparte siropul la cele cinci borcane si daca nu acopera fructele, se mai adauga apa. Cand toate borcanele sunt gata, se sterg, se inchid si se sterilizeaza procedand ca si la celelalte compoturi.
Durata sterilizarii insa la compotul de gutui este mai mare fructele fiind mai tari. La borcanele Wek este de 13—15 minute, iar la cele obisnuite 18—20 minute de cand apa din vas clocoteste.
Tag-uri: gutui, compot de gutui, compot |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :