Statistics:
Visits: 1,820 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de gutui
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de gutui |
Ingrediente
1 farfurie adanca plina cu gutui trecute priri razatoare, 1 kg zahar, 4 pahare apa, 1/2 baton vanilie, 1 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg gutui coapte bine, galbene si fara nici o pata. Se curata de coaja si se aseaza intr-un vas cu apa rece. Gutuile se innegresc foarte repede in contact cu aerul, de aceea se recomanda ca imediat ce s-au curatat, sa se aseze vasul cu zaharul si apa pe marginea masinii si cand aceasta s-a dizolvat sa se traga la un foc iute, legand siropul.
Intre timp se scot gutuile din apa, se scurg pe un servet curat si se rad pe partea mare a razatoarei. Gutuile rase se aseaza intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se oparesc.
Se scot si se lasa pe o strecuratoare sa se scurga de apa. Cand siropul este bine legat, se trage vasul pe marginea masinii si se introduc gutuile si vanilia. Dupa 10—15 minute, se aseaza din nou vasul pe un foc iute si se fierbe dulceata procedand ca si la celelalte dulceturi.
1 farfurie adanca plina cu gutui trecute priri razatoare, 1 kg zahar, 4 pahare apa, 1/2 baton vanilie, 1 lamaie.
Mod de preparare
Se aleg gutui coapte bine, galbene si fara nici o pata. Se curata de coaja si se aseaza intr-un vas cu apa rece. Gutuile se innegresc foarte repede in contact cu aerul, de aceea se recomanda ca imediat ce s-au curatat, sa se aseze vasul cu zaharul si apa pe marginea masinii si cand aceasta s-a dizolvat sa se traga la un foc iute, legand siropul.
Intre timp se scot gutuile din apa, se scurg pe un servet curat si se rad pe partea mare a razatoarei. Gutuile rase se aseaza intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se oparesc.
Se scot si se lasa pe o strecuratoare sa se scurga de apa. Cand siropul este bine legat, se trage vasul pe marginea masinii si se introduc gutuile si vanilia. Dupa 10—15 minute, se aseaza din nou vasul pe un foc iute si se fierbe dulceata procedand ca si la celelalte dulceturi.
Tag-uri: dulceata, gutui, dulceata de gutui |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :