Statistics:
Visits: 1,265 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Pui cu gutui
Q: | Intreaba despre Pui cu gutui |
Ingrediente
1 kg pui, 1 kg gutui, 100 g unt, 50 g bulion, 50 g zahăr, 50 g făină, sare.
Mod de preparare
Puiul se curăţă, se taie in sferturi sau in bucăţi care se sărează şi se prăjesc cu o parte din unt.
După ce s-au prăjit, bucăţile se scot in alt vas, iar peste untul rămas in tavă se presară zahărul şi se ţine pe foc pană incepe să se caramelizeze, apoi se adaugă făina, bulionul şi se stinge cu apă, lăsandu-se să fiarbă 10 min, după care se strecoară peste bucăţile de pui prăjite.
Intre timp, se curăţă gutuile de samburi şi de părţile tari, se taie in felioare lungi, se trec prin făină şi se prăjesc pe rand in restul de unt sau in ulei, rumenindu-se uşor pe ambele părţi.
Gutuile se pun apoi peste pui şi ampreună se mai lasă să fiarbă 10 min, după care se introduce cra-tiţa in cuptorul incins, timp de 20 min. Se servesc cu pilaf de orez.
1 kg pui, 1 kg gutui, 100 g unt, 50 g bulion, 50 g zahăr, 50 g făină, sare.
Mod de preparare
Puiul se curăţă, se taie in sferturi sau in bucăţi care se sărează şi se prăjesc cu o parte din unt.
După ce s-au prăjit, bucăţile se scot in alt vas, iar peste untul rămas in tavă se presară zahărul şi se ţine pe foc pană incepe să se caramelizeze, apoi se adaugă făina, bulionul şi se stinge cu apă, lăsandu-se să fiarbă 10 min, după care se strecoară peste bucăţile de pui prăjite.
Intre timp, se curăţă gutuile de samburi şi de părţile tari, se taie in felioare lungi, se trec prin făină şi se prăjesc pe rand in restul de unt sau in ulei, rumenindu-se uşor pe ambele părţi.
Gutuile se pun apoi peste pui şi ampreună se mai lasă să fiarbă 10 min, după care se introduce cra-tiţa in cuptorul incins, timp de 20 min. Se servesc cu pilaf de orez.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :