Statistics:
Visits: 1,163 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata cu gutui
Q: | Intreaba despre Rata cu gutui |
Ingrediente
1 raţă, 1 kg gutui, 100 g zahăr, 100 g unt, 50 g făină, 50 g bulion, 100 ml ulei, zeamă de lămaie, sare.
Mod de preparare
Raţa, curăţată ca de obicei, se spală, se zvantă, se taie în bucăţi care se sărează puţin şi se prăjesc în untură. După ce carnea s-a prăjit în ulei, se scoate şi se pune într-un alt vas, iar în uleiul rămas se pune zahărul, se caramelizează puţin şi cand este încins se presară făina, se adaugă bulionul şi se stinge (dizolvă) cu apă, amestecandu-se pană dă în fiert.
Se toarnă totul peste carnea de raţă prăjită şi se lasă să fiarbă împreună pană ce carnea este gata. In tre timp, se spală gutuile şi se taie în felii sau în cuburi care se aşază sub formă de strat într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt; cu restul de unt se stropesc gutuile pe deasupra, se introduc în cuptorul bine încins (ca să le cuprindă căldura cuptorului dintr-odată), unde se ţin 6-8 min. Se răstoarnă apoi peste carnea fiartă, se adaugă sare şi zeamă de lămaie, după gust, şi se mai dă totul într-un singur fiert.
1 raţă, 1 kg gutui, 100 g zahăr, 100 g unt, 50 g făină, 50 g bulion, 100 ml ulei, zeamă de lămaie, sare.
Mod de preparare
Raţa, curăţată ca de obicei, se spală, se zvantă, se taie în bucăţi care se sărează puţin şi se prăjesc în untură. După ce carnea s-a prăjit în ulei, se scoate şi se pune într-un alt vas, iar în uleiul rămas se pune zahărul, se caramelizează puţin şi cand este încins se presară făina, se adaugă bulionul şi se stinge (dizolvă) cu apă, amestecandu-se pană dă în fiert.
Se toarnă totul peste carnea de raţă prăjită şi se lasă să fiarbă împreună pană ce carnea este gata. In tre timp, se spală gutuile şi se taie în felii sau în cuburi care se aşază sub formă de strat într-o tavă smălţuită şi unsă cu unt; cu restul de unt se stropesc gutuile pe deasupra, se introduc în cuptorul bine încins (ca să le cuprindă căldura cuptorului dintr-odată), unde se ţin 6-8 min. Se răstoarnă apoi peste carnea fiartă, se adaugă sare şi zeamă de lămaie, după gust, şi se mai dă totul într-un singur fiert.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :