Statistics:
Visits: 1,129 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de gutui rase sau taiate taitei
Q: | Intreaba despre Dulceata de gutui rase sau taiate taitei |
Ingrediente
1 kg gutui altoite, 1 kg zahar, 3 linguri de zeama de lamaie, 3 pahare de apa (1/2 I) si eventual 1/2 baton de vanilie.
Mod de preparare
Se aleg gutui mari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu orificii mari. Se pot taia si cu cutitul ca taiteii, caz in care este bine sa lucreze doua persoane, intrucat gutuile se inrosesc daca stau mai mult timp taiate.
Se pune siropul la fiert si la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie. Dupa ce siropul s-a legat, se trage pe marginea masinii de gatit si se adauga gutuile.
Se pune apoi din nou la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se adauga si restul de zeama de lamaie, iar atunci cand este gata se pune vanilia.
Se incearca dulceata, si daca siropul sta bob, atunci ea este suficient de legata. Se curata de spuma si se rastoarna in alt vas. Dupa ce se raceste se pune in borcane.
1 kg gutui altoite, 1 kg zahar, 3 linguri de zeama de lamaie, 3 pahare de apa (1/2 I) si eventual 1/2 baton de vanilie.
Mod de preparare
Se aleg gutui mari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu orificii mari. Se pot taia si cu cutitul ca taiteii, caz in care este bine sa lucreze doua persoane, intrucat gutuile se inrosesc daca stau mai mult timp taiate.
Se pune siropul la fiert si la primele clocote se adauga o lingura de zeama de lamaie. Dupa ce siropul s-a legat, se trage pe marginea masinii de gatit si se adauga gutuile.
Se pune apoi din nou la fiert si cand incepe sa clocoteasca, se adauga si restul de zeama de lamaie, iar atunci cand este gata se pune vanilia.
Se incearca dulceata, si daca siropul sta bob, atunci ea este suficient de legata. Se curata de spuma si se rastoarna in alt vas. Dupa ce se raceste se pune in borcane.
Tag-uri: dulceata, gutui, dulceata de gutui |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :