Statistics:
Visits: 1,464 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Slanina fiarta in mirodenii si data prin boia de ardei
Q: | Intreaba despre Slanina fiarta in mirodenii si data prin boia de ardei |
O astfel de slanina se prepara pentru folosire imediata. Se sareaza slanina bine si se tine asa cateva ore inainte de a se fierbe. Se scutura apoi de sare si se pune la fiert cu apa fierbinte, la care se adauga:
boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet, coriandru si se lasa sa fiarba usor fara clocote.
Se incearca cu furculita si daca aceasta patrunde usor, slanina este fiarta. Atunci se ia vasul de pe foc, lasandu-se slanina in apa in care s-a fiert pana la racire, dupa care se scoate, se zvanta bine si se da prin boia de ardei.
In timpul fierberii se incearca daca slanina este suficient de sarata si daca sunt suficiente celelalte condimente; de asemenea, se are grija sa nu fiarba prea mult, caci pierde din gust.
boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet, coriandru si se lasa sa fiarba usor fara clocote.
Se incearca cu furculita si daca aceasta patrunde usor, slanina este fiarta. Atunci se ia vasul de pe foc, lasandu-se slanina in apa in care s-a fiert pana la racire, dupa care se scoate, se zvanta bine si se da prin boia de ardei.
In timpul fierberii se incearca daca slanina este suficient de sarata si daca sunt suficiente celelalte condimente; de asemenea, se are grija sa nu fiarba prea mult, caci pierde din gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :