Statistics:
Visits: 1,319 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiuden
Q: | Intreaba despre Ghiuden |
Ingrediente:
Carne de vacă 2 kg, carne de porc 400 g, sare 50 g, piper 10 g, salpetru de Chile 2 g, zahăr 5 g, boia de ardei 10 g, ienibahar 6 g, chimion 10 g, cimbru 1 fir, intestine subţiri de vită.
Mod de preparare:
Carnea se taie faşii şi se pune într-un baiţ preparat din apă, sare, piper, salpetru, zahăr, boia de ardei, ienibahar, chimion şi cimbru. După 24 ore se scoate din baiţ, se trece prin maşina de tocat şi se lasă să stea la frigider 24 ore. Se umplu intestinele, se lasă să se zvante, se pun carnaţii pe o masă, se acopăr cu funduri de lemn, pe care se pun greutăţi şi se lasă să stea astfel 24 ore, se pun la vant să se usuce, iar după o zi se presează din nou şi se continuă operaţia 7- 8 zile. Se lasă apoi la aer, ca să se usuce timp de o lună.
Carne de vacă 2 kg, carne de porc 400 g, sare 50 g, piper 10 g, salpetru de Chile 2 g, zahăr 5 g, boia de ardei 10 g, ienibahar 6 g, chimion 10 g, cimbru 1 fir, intestine subţiri de vită.
Mod de preparare:
Carnea se taie faşii şi se pune într-un baiţ preparat din apă, sare, piper, salpetru, zahăr, boia de ardei, ienibahar, chimion şi cimbru. După 24 ore se scoate din baiţ, se trece prin maşina de tocat şi se lasă să stea la frigider 24 ore. Se umplu intestinele, se lasă să se zvante, se pun carnaţii pe o masă, se acopăr cu funduri de lemn, pe care se pun greutăţi şi se lasă să stea astfel 24 ore, se pun la vant să se usuce, iar după o zi se presează din nou şi se continuă operaţia 7- 8 zile. Se lasă apoi la aer, ca să se usuce timp de o lună.
Tag-uri: ghiuden, afumatura, cimbru, carne de vaca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :