Statistics:
Visits: 1,450 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinte moldovenesti cu urda si marar
Q: | Intreaba despre Placinte moldovenesti cu urda si marar |
Ingrediente:
Făină 1 kg, urdă dulce 1 kg, mărar 3 leg, ouă 5 buc, lapte 350 ml, drojdie de bere 50 g, zahăr 150 g, ulei 150 g, sare.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr şi puţină făină. Se lasă această plămadă să dospească, apoi se adaugă restul de făină, lapte, circa 60 g zahăr, 2 ouă şi sare şi se frământă bine. Se pune din nou la dospit şi, după ce aluatul a crescut suficient, se întind foi, care se taie în pătrate cu latura de circa 14- 15 cm. Se umplu pătratele cu urda, care a fost amestecată cu mărar tocat, sare, 2 ouă şi restul de zahăr. Se formează plăcintele, împăturind colţurile spre a le da o formă de plic. Se aşează în tăvi, se ung pe deasupra cu ou, se lasă să mai crească circa 30 min., apoi se coc, în cuptor, la un foc potrivit.
Făină 1 kg, urdă dulce 1 kg, mărar 3 leg, ouă 5 buc, lapte 350 ml, drojdie de bere 50 g, zahăr 150 g, ulei 150 g, sare.
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr şi puţină făină. Se lasă această plămadă să dospească, apoi se adaugă restul de făină, lapte, circa 60 g zahăr, 2 ouă şi sare şi se frământă bine. Se pune din nou la dospit şi, după ce aluatul a crescut suficient, se întind foi, care se taie în pătrate cu latura de circa 14- 15 cm. Se umplu pătratele cu urda, care a fost amestecată cu mărar tocat, sare, 2 ouă şi restul de zahăr. Se formează plăcintele, împăturind colţurile spre a le da o formă de plic. Se aşează în tăvi, se ung pe deasupra cu ou, se lasă să mai crească circa 30 min., apoi se coc, în cuptor, la un foc potrivit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :