Statistics:
Visits: 800 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sangerete afumat
Q: | Intreaba despre Sangerete afumat |
Ingrediente
300 g carne slaba, 300 g slanina, 500 g sorici, 600-800 g sange, conimente (sare, piper pisat, chimen, cuisoare pisate), dupa gust.
Mod de preparare
Carnea si soriciul se pun la fiert cu putina sare. Cand carnea este fiarta, se scoate, iar soriciul se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie, dupa care se scoate, se raceste si impreuna cu carnea se trec prin masina de tocat.
Intre timp, slanina se taie in cubulete mici, se pune in zeama de carne si se da in 2—3 clocote, apoi se strecoara. Se amesteca totul cu sangele crud si se condimenteaza dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umplu mate netede, legandu-se cele doua capete in forma de potcoava.
Se inteapa cu acul in cateva locuri si se introduce sangeretele intr-un vas cu apa infierbantata. Se fierbe lent la foc incet, timp de 40—60 min, dupa care se scoate si se pune in alt vas cu apa rece.
Dupa racire se lasa cateva ore la zvantat, apoi se da la fum rece pentru cateva ore.
300 g carne slaba, 300 g slanina, 500 g sorici, 600-800 g sange, conimente (sare, piper pisat, chimen, cuisoare pisate), dupa gust.
Mod de preparare
Carnea si soriciul se pun la fiert cu putina sare. Cand carnea este fiarta, se scoate, iar soriciul se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie, dupa care se scoate, se raceste si impreuna cu carnea se trec prin masina de tocat.
Intre timp, slanina se taie in cubulete mici, se pune in zeama de carne si se da in 2—3 clocote, apoi se strecoara. Se amesteca totul cu sangele crud si se condimenteaza dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umplu mate netede, legandu-se cele doua capete in forma de potcoava.
Se inteapa cu acul in cateva locuri si se introduce sangeretele intr-un vas cu apa infierbantata. Se fierbe lent la foc incet, timp de 40—60 min, dupa care se scoate si se pune in alt vas cu apa rece.
Dupa racire se lasa cateva ore la zvantat, apoi se da la fum rece pentru cateva ore.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :