Statistics:
Visits: 793 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sangerete
Q: | Intreaba despre Sangerete |
Ingrediente
1 kg de slanina de pe burta, 500 g franzela veche de 2-3 zile, 0,500 -1 L sange, 300 g ceapa, 200 g untura, condimente dupa gust.
Mod de preparare
Se taie franzela in cubulete si se amesteca cu sangele. Se adauga slanina fiarta si taiata in cubulete mici, ceapa calita putin, sare, piper pisat, cimbru cernut, maghiran, cuisoare, potrivindu-se totul dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umplu mate netede neindesat, deoarece franzela se mai umfla in compozitie.
De aceea, sangeretele trebuie lasat in apa rece timp de 1 ora si numai dupa aceea se pune la fiert in apa infierbantata si se fierbe lent la foc incet, timp de 30—40 de min, dupa care se scoate intr-o oala cu apa rece.
Dupa racire se pune pe o scandura sau pe un fund de lemn si se lasa sa se zvante bine, apoi se tine in frigider.
1 kg de slanina de pe burta, 500 g franzela veche de 2-3 zile, 0,500 -1 L sange, 300 g ceapa, 200 g untura, condimente dupa gust.
Mod de preparare
Se taie franzela in cubulete si se amesteca cu sangele. Se adauga slanina fiarta si taiata in cubulete mici, ceapa calita putin, sare, piper pisat, cimbru cernut, maghiran, cuisoare, potrivindu-se totul dupa gust.
Cu compozitia respectiva se umplu mate netede neindesat, deoarece franzela se mai umfla in compozitie.
De aceea, sangeretele trebuie lasat in apa rece timp de 1 ora si numai dupa aceea se pune la fiert in apa infierbantata si se fierbe lent la foc incet, timp de 30—40 de min, dupa care se scoate intr-o oala cu apa rece.
Dupa racire se pune pe o scandura sau pe un fund de lemn si se lasa sa se zvante bine, apoi se tine in frigider.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :