Statistics:
Visits: 1,098 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Slanina afumata I
Q: | Intreaba despre Slanina afumata I |
Slanina, preparata la fel ca in reteta precedenta, se scoate din vas, daca are multa sare prinsa de ea aceasta se indeparteaza, apoi se pune pentru 1 ora in apa rece.
Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, far in gaura formata se introduce o sfoara curata cu care se leaga si se agata in curent uscat de aer pentru a se zvanta, dupa care se dau pentru 3—4 zile la afumat.
Trebuie avut grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii. Culoarea slaninii afumate trebuie sa fie rosietica-galbuie.
Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18—20°C.
Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, far in gaura formata se introduce o sfoara curata cu care se leaga si se agata in curent uscat de aer pentru a se zvanta, dupa care se dau pentru 3—4 zile la afumat.
Trebuie avut grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii. Culoarea slaninii afumate trebuie sa fie rosietica-galbuie.
Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18—20°C.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :