FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,238
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sangerete cu orez

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Sangerete cu orez

 Q:   Intreaba despre Sangerete cu orez       
Sangerete cu orez Ingrediente

500 g carne slaba de porc, 300-400 g sorici, 500 g slanina de la gat, 1 kg sange crud, 400 g orez, 300 g ceapa, 1 lingura de zahar, piper pisat, sare, cimbru si ienibahar, toate dupa gust.

Mod de preparare

Carnea, soriciul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si, dupa ce s-au fiert toate, se scot din zeama. (Zeama de la fiert se foloseste la stingerea orezului.)

Orezul ales, spalat si scurs bine de apa, se pune peste ceapa taiata marunt si calita in putina untura, calindu-se si impreuna timp de 5—6 min, dupa care se stinge cu zeama strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa nu fie mai mare decat dublul cantitatii orezului), se acopera vasul cu orez cu capac si se tine 10—20 min la foc cat mai slab sau pe marginea plitei.


Intre timp, se toaca marunt carnea, soriciul si slanina, la care se adauga sangele strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si alte mirodenii dupa gust si se amesteca.

Cu compozitia bine amestecata se umplu lejer mate groase care se pun la fiert in apa infierbantata cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pana cand se constata, prin intepare cu un ac, ca din sangerete nu mai iese zeama roscata.

Dupa ce s-a fiert, sangeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se aseaza pe o planseta de lemn si se lasa cateva ore la zvantat. Se pastreaza la rece cel mult 6—8 zile (fara sa inghete).


Tag-uri: sangerete, orez, carne



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :