Statistics:
Visits: 1,312 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sangerete cu orez
Q: | Intreaba despre Sangerete cu orez |
Ingrediente
500 g carne slaba de porc, 300-400 g sorici, 500 g slanina de la gat, 1 kg sange crud, 400 g orez, 300 g ceapa, 1 lingura de zahar, piper pisat, sare, cimbru si ienibahar, toate dupa gust.
Mod de preparare
Carnea, soriciul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si, dupa ce s-au fiert toate, se scot din zeama. (Zeama de la fiert se foloseste la stingerea orezului.)
Orezul ales, spalat si scurs bine de apa, se pune peste ceapa taiata marunt si calita in putina untura, calindu-se si impreuna timp de 5—6 min, dupa care se stinge cu zeama strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa nu fie mai mare decat dublul cantitatii orezului), se acopera vasul cu orez cu capac si se tine 10—20 min la foc cat mai slab sau pe margine a plitei.
Intre timp, se toaca marunt carnea, soriciul si slanina, la care se adauga sangele strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si alte mirodenii dupa gust si se amesteca.
Cu compozitia bine amestecata se umplu lejer mate groase care se pun la fiert in apa infierbantata cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pana cand se constata, prin intepare cu un ac, ca din sangerete nu mai iese zeama roscata.
Dupa ce s-a fiert, sangeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se aseaza pe o planseta de lemn si se lasa cateva ore la zvantat. Se pastreaza la rece cel mult 6—8 zile (fara sa inghete).
500 g carne slaba de porc, 300-400 g sorici, 500 g slanina de la gat, 1 kg sange crud, 400 g orez, 300 g ceapa, 1 lingura de zahar, piper pisat, sare, cimbru si ienibahar, toate dupa gust.
Mod de preparare
Carnea, soriciul si slanina se pun la fiert in apa cu putina sare si, dupa ce s-au fiert toate, se scot din zeama. (Zeama de la fiert se foloseste la stingerea orezului.)
Orezul ales, spalat si scurs bine de apa, se pune peste ceapa taiata marunt si calita in putina untura, calindu-se si impreuna timp de 5—6 min, dupa care se stinge cu zeama strecurata si foarte fierbinte (cantitatea de zeama sa nu fie mai mare decat dublul cantitatii orezului), se acopera vasul cu orez cu capac si se tine 10—20 min la foc cat mai slab sau pe margine a plitei.
Intre timp, se toaca marunt carnea, soriciul si slanina, la care se adauga sangele strecurat, orezul racit, zaharul, sarea, cimbrul si alte mirodenii dupa gust si se amesteca.
Cu compozitia bine amestecata se umplu lejer mate groase care se pun la fiert in apa infierbantata cu putina sare si se fierb lent, fara clocot, pana cand se constata, prin intepare cu un ac, ca din sangerete nu mai iese zeama roscata.
Dupa ce s-a fiert, sangeretele se scoate din vas si se clateste cu apa calduta, apoi se aseaza pe o planseta de lemn si se lasa cateva ore la zvantat. Se pastreaza la rece cel mult 6—8 zile (fara sa inghete).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 02 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :