Statistics:
Visits: 983 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rulada cu mac
Q: | Intreaba despre Rulada cu mac |
Ingrediente:
Făină 1 kg, drojdie de bere 60 g, unt sau margarina 250 g, zahăr tos 500 g, lapte 400 ml, zahăr vanilat 1 plic, coajă rasă de lămaie 80 g, mac 600 g, ouă 2 buc, sare.
Mod de preparare:
Din făină, drojdie de bere, unt, 200 g zahăr, lapte, 1 ou, 30 g coajă rasă de lămaie şi sare se prepară o cocă ceva mai tare care se lasă să crească. După ce aluatul a crescut, se împarte în două şi se întind două foi pe planşetă. Macul se dă de două ori prin maşina de măcinat mac şi se pune la fiert cu apa la un foc domol. Se adaugă restul de zahăr şi se fierbe circa 40 min., amestecandu-se din cand în cand. Se adaugă coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat şi se lasă să se răcească. Se întinde crema de mac pe foile de cocă, se rulează, se aşează ruladele în tăvi, se lasă să crească circa 2 ore, se ung pe deasupra cu ou şi se coc la cuptor, la început la un foc iute iar, după ce au crescut, se continuă coacerea la un foc moale.
Făină 1 kg, drojdie de bere 60 g, unt sau margarina 250 g, zahăr tos 500 g, lapte 400 ml, zahăr vanilat 1 plic, coajă rasă de lămaie 80 g, mac 600 g, ouă 2 buc, sare.
Mod de preparare:
Din făină, drojdie de bere, unt, 200 g zahăr, lapte, 1 ou, 30 g coajă rasă de lămaie şi sare se prepară o cocă ceva mai tare care se lasă să crească. După ce aluatul a crescut, se împarte în două şi se întind două foi pe planşetă. Macul se dă de două ori prin maşina de măcinat mac şi se pune la fiert cu apa la un foc domol. Se adaugă restul de zahăr şi se fierbe circa 40 min., amestecandu-se din cand în cand. Se adaugă coaja de lămaie rasă şi zahărul vanilat şi se lasă să se răcească. Se întinde crema de mac pe foile de cocă, se rulează, se aşează ruladele în tăvi, se lasă să crească circa 2 ore, se ung pe deasupra cu ou şi se coc la cuptor, la început la un foc iute iar, după ce au crescut, se continuă coacerea la un foc moale.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :