Statistics:
Visits: 1,222 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rulada de purcel I
Q: | Intreaba despre Rulada de purcel I |
Se pregateste purcelul ca in reteta "Purcel fript intreg", cu deosebirea ca se taie capul si picioarele, dupa aceea se indeparteaza pielea in asa fel ca aceasta sa nu se rupa.
Se poate lasa o parte de carne, scotandu-se numai oasele si unde este posibil carnea. Apoi se taie restul de carne ramasa pe oase, se adauga ficatul si totul se da prin masina de tocat cu sita marunta.
Se adauga o legatura de patrunjel verde bine maruntit, 100 g ceapa tocata marunt si prajita, 200—300 g slanina taiata in cubulete mici, piper pisat si sare, dupa gust. Totul se amesteca bine cu 2—3 galbenusuri si albusurile batute si se pune pe pielea de purcel pregatita intinsa; dupa dorinta se mai pot pune oua fierte taiate in patru care se acopera cu restul de umplutura.
Se strange bine rulada, se coase si se pune pe un servetel de panza udat si stors si foarte curat. Se leaga bine la capete si la mijloc si se pune la fiert intr-un vas de forma lunga.
Se adauga verdeturi si, dupa gust, otet, sare, cateva boabe de piper, o foaie de dafin, iar pe la margini se afunda oasele si picioarele pentru a fi fierte impreuna. (Din zeama obtinuta, care este foarte concentrata, se poate prepara aspicul pentru garnitura.)
Se fierbe timp de 2 ore socotit din momentul cand da in clocot.
Se incearca apoi rulada daca este fiarta, intepandu-se cu o aschie subtire; daca pe aschia scoasa din rulada nu apare suc de culoare roz, inseamna ca aceasta este fiarta.
Atunci se ia de pe foc si se mai lasa in zeama in care a fiert sa se raceasca putin, dupa care se scoate, dar nu se dezleaga, si se aseaza pe o scandura, deasupra se pune un fund de lemn, iar pe acesta o greutate, lasandu-se apoi la loc racoros pana se raceste bine.
Se serveste rece, taiata subtire si cu garnitura de aspic pregatit din zeama in care a fiert rulada.
Prepararea garniturii de aspic:
Zeama de la fierberea ruladei se strecoara, se indeparteaza toata grasimea din ea si se limpezeste cu albusuri.
Pentru aceasta se bat 2—3 albusuri cu cateva linguri de apa rece, se toarna acest amestec in zeama si se pune la fiert la foc lent. in timpul fierberii, zeama se va separa de albusuri si trebuie imediat separate prin strecurare printr-o bucata de tifon impaturita in trei.
Zeama strecurata se pune la loc racoros si cand se raceste se taie in cubulete sau in alte forme, dupa dorinta, cu care se garniseste rulada.
Se poate lasa o parte de carne, scotandu-se numai oasele si unde este posibil carnea. Apoi se taie restul de carne ramasa pe oase, se adauga ficatul si totul se da prin masina de tocat cu sita marunta.
Se adauga o legatura de patrunjel verde bine maruntit, 100 g ceapa tocata marunt si prajita, 200—300 g slanina taiata in cubulete mici, piper pisat si sare, dupa gust. Totul se amesteca bine cu 2—3 galbenusuri si albusurile batute si se pune pe pielea de purcel pregatita intinsa; dupa dorinta se mai pot pune oua fierte taiate in patru care se acopera cu restul de umplutura.
Se strange bine rulada, se coase si se pune pe un servetel de panza udat si stors si foarte curat. Se leaga bine la capete si la mijloc si se pune la fiert intr-un vas de forma lunga.
Se adauga verdeturi si, dupa gust, otet, sare, cateva boabe de piper, o foaie de dafin, iar pe la margini se afunda oasele si picioarele pentru a fi fierte impreuna. (Din zeama obtinuta, care este foarte concentrata, se poate prepara aspicul pentru garnitura.)
Se fierbe timp de 2 ore socotit din momentul cand da in clocot.
Se incearca apoi rulada daca este fiarta, intepandu-se cu o aschie subtire; daca pe aschia scoasa din rulada nu apare suc de culoare roz, inseamna ca aceasta este fiarta.
Atunci se ia de pe foc si se mai lasa in zeama in care a fiert sa se raceasca putin, dupa care se scoate, dar nu se dezleaga, si se aseaza pe o scandura, deasupra se pune un fund de lemn, iar pe acesta o greutate, lasandu-se apoi la loc racoros pana se raceste bine.
Se serveste rece, taiata subtire si cu garnitura de aspic pregatit din zeama in care a fiert rulada.
Prepararea garniturii de aspic:
Zeama de la fierberea ruladei se strecoara, se indeparteaza toata grasimea din ea si se limpezeste cu albusuri.
Pentru aceasta se bat 2—3 albusuri cu cateva linguri de apa rece, se toarna acest amestec in zeama si se pune la fiert la foc lent. in timpul fierberii, zeama se va separa de albusuri si trebuie imediat separate prin strecurare printr-o bucata de tifon impaturita in trei.
Zeama strecurata se pune la loc racoros si cand se raceste se taie in cubulete sau in alte forme, dupa dorinta, cu care se garniseste rulada.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :