Statistics:
Visits: 933 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Foi de rulada albe pentru tort
Q: | Intreaba despre Foi de rulada albe pentru tort |
Ingrediente
5-6 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul, se adauga sare (putina) si dupa ce s-au spumat se mai adauga zeama de lamaie si se continua baterea pana ce albusurile se intaresc bine.
Dupa aceea se adauga galbenusurile, faina, coaja de lamaie rasa si se amesteca lejer. Compozitia obtinuta se intinde pe o tava mare tapetata cu hartie si imediat se introduce la copt, in cuptor, la temperatura potrivita.
Dupa coacere, foaia se taie in doua pana la patru foi (straturi) sau se coace pe rand cate o foaie. Foile se folosesc ca blat pentru torturi sau pentru rulade cu diverse umpluturi.
Dupa coacere hartia se indeparteaza.
5-6 oua, 100 g zahar, 100 g faina, 1 varf de cutit sare, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 1 lingura zeama de lamaie.
Mod de preparare
Albusurile se bat cu zaharul, se adauga sare (putina) si dupa ce s-au spumat se mai adauga zeama de lamaie si se continua baterea pana ce albusurile se intaresc bine.
Dupa aceea se adauga galbenusurile, faina, coaja de lamaie rasa si se amesteca lejer. Compozitia obtinuta se intinde pe o tava mare tapetata cu hartie si imediat se introduce la copt, in cuptor, la temperatura potrivita.
Dupa coacere, foaia se taie in doua pana la patru foi (straturi) sau se coace pe rand cate o foaie. Foile se folosesc ca blat pentru torturi sau pentru rulade cu diverse umpluturi.
Dupa coacere hartia se indeparteaza.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :