Statistics:
Visits: 1,170 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rulada cu crema de unt si cacao
Q: | Intreaba despre Rulada cu crema de unt si cacao |
Ingrediente
Pentru coca:
725 g faina, 125 g zahar, 5 oua, 1 plic de zahar vanilat.
Pentru crema:
3 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu 3/4 din cantitatea de zahar, adaugandu-se o lingura de apa calda. Separat se bat albusurile cu restul de zahar, dupa care se toarna peste galbenusuri, amestecand usor de jos in sus, apoi se adauga un plic de zahar vanilat si alternativ faina.
Se imbraca o tava mare de placinta, unsa cu ulei, cu hartie si in ea se toarna compozitia obtinuta. Se coace la foc potrivit, dar nu prea tare, pentru ca nu se mai poate rula.
Rulada coapta sa rastoarna imediat pe un servet curat si presarat cu zahar, se desprinde usor de hartie si se ruleaza cu ajutorul serve tului in care ramane pana se raceste, dupa care se umple.
Intre timp se prepara crema astfel: se sparg ouale intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat pe foc fara sa dea in fiert, pana ce compozitia creste si se ingroasa putin, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se toarna peste untul frecat cu cacao.
Rulada din servet se deruleaza, se unge cu crema preparata, se ruleaza din nou si se pune la rece. Cine doreste poate unge rulada cu aceeasi crema si pe deasupra, presarand apoi cu nuci tocate marunt. De asemenea, se poate glasa cu glazura, dupa gust.
Pentru coca:
725 g faina, 125 g zahar, 5 oua, 1 plic de zahar vanilat.
Pentru crema:
3 oua, 200 g zahar, 200 g unt, 1 plic zahar vanilat, 30 g cacao.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu 3/4 din cantitatea de zahar, adaugandu-se o lingura de apa calda. Separat se bat albusurile cu restul de zahar, dupa care se toarna peste galbenusuri, amestecand usor de jos in sus, apoi se adauga un plic de zahar vanilat si alternativ faina.
Se imbraca o tava mare de placinta, unsa cu ulei, cu hartie si in ea se toarna compozitia obtinuta. Se coace la foc potrivit, dar nu prea tare, pentru ca nu se mai poate rula.
Rulada coapta sa rastoarna imediat pe un servet curat si presarat cu zahar, se desprinde usor de hartie si se ruleaza cu ajutorul serve tului in care ramane pana se raceste, dupa care se umple.
Intre timp se prepara crema astfel: se sparg ouale intr-un castron, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat pe foc fara sa dea in fiert, pana ce compozitia creste si se ingroasa putin, apoi se lasa sa se raceasca putin, dupa care se toarna peste untul frecat cu cacao.
Rulada din servet se deruleaza, se unge cu crema preparata, se ruleaza din nou si se pune la rece. Cine doreste poate unge rulada cu aceeasi crema si pe deasupra, presarand apoi cu nuci tocate marunt. De asemenea, se poate glasa cu glazura, dupa gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :