Statistics:
Visits: 883 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rulada cu gem si nuci
Q: | Intreaba despre Rulada cu gem si nuci |
Ingrediente:
Făină 500 g. ouă 2 buc, drojdie de bere 25 g, lapte 50 ml, smantană 150 g, unt 150 g, zahăr 150 g, zahăr vanilat 1 plic, sare. Umplutura: nuci 400 g, gem 400 g, pesmet alb 100 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Din drojdie, 50 g zahăr, lapte şi puţină făină se face o plămadă care se lasă să crească. Se adaugă smantana, untul, un ou, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi restul de făină, se framantă si se lasă să crească, se împarte aluatul în două, se întind două foi, se pune pe fiecare foaie 1/2 din cantitatea de umplutură, se rulează, se aşează în tăvi, se ung cu ou, se presară cu puţin zahăr şi se dau la cuptor, la un foc potrivit. Umplutura se prepară precum urmează: nucile se pun într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 10 min, se lasă să se, răcească, se taie cu cuţitul în felii subţiri, se amestecă cu gemul, se adaugă pesmetul şi zahărul vanilat.
Făină 500 g. ouă 2 buc, drojdie de bere 25 g, lapte 50 ml, smantană 150 g, unt 150 g, zahăr 150 g, zahăr vanilat 1 plic, sare. Umplutura: nuci 400 g, gem 400 g, pesmet alb 100 g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare:
Din drojdie, 50 g zahăr, lapte şi puţină făină se face o plămadă care se lasă să crească. Se adaugă smantana, untul, un ou, zahărul, zahărul vanilat, sarea şi restul de făină, se framantă si se lasă să crească, se împarte aluatul în două, se întind două foi, se pune pe fiecare foaie 1/2 din cantitatea de umplutură, se rulează, se aşează în tăvi, se ung cu ou, se presară cu puţin zahăr şi se dau la cuptor, la un foc potrivit. Umplutura se prepară precum urmează: nucile se pun într-o tavă şi se dau la cuptor timp de 10 min, se lasă să se, răcească, se taie cu cuţitul în felii subţiri, se amestecă cu gemul, se adaugă pesmetul şi zahărul vanilat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 15 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :