FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,280
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Praz inabusit

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Praz inabusit

 Q:   Intreaba despre Praz inabusit       
Praz inabusitIngrediente

Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 75 g unt, 50 g caşcaval, 300 g smantană, sare, piper, făină, pesmet, unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se curăţă prazul, se spală şi se taie in bucăţi de 5—6 cm. Se foloseşte numai partea albă. Se opăreşte cu apă clocotită cu sare, apoi se scurge de apă şi se pune la brezat (inăbuşit) intr-o cratiţă cu unt şi puţină apă, acoperită cu capac. Intre timp, se scutură cratiţa şi dacă este nevoie se mai adaugă apă caldă.

Se ţine pe foc pană ce prazul este fiert. Se adaugă sare, piper, smantana amestecată cu o lingură de făină, se amestecă totul şi se pune intr-o formă sau intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet.

Se nivelează compoziţia şi se presară cu caşcaval ras. Se stropeşte cu unt pe deasupra şi se introduce in cuptor unde se lasă pană se rumeneşte.


Tag-uri: praz, unt, cascaval



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :