Statistics:
Visits: 1,287 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Praz inabusit
Q: | Intreaba despre Praz inabusit |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 75 g unt, 50 g caşcaval, 300 g smantană, sare, piper, făină, pesmet, unt pentru uns tava.
Mod de preparare
Se curăţă prazul, se spală şi se taie in bucăţi de 5—6 cm. Se foloseşte numai partea albă. Se opăreşte cu apă clocotită cu sare, apoi se scurge de apă şi se pune la brezat (inăbuşit) intr-o cratiţă cu unt şi puţină apă, acoperită cu capac. Intre timp, se scutură cratiţa şi dacă este nevoie se mai adaugă apă caldă.
Se ţine pe foc pană ce prazul este fiert. Se adaugă sare, piper, smantana amestecată cu o lingură de făină, se amestecă totul şi se pune intr-o formă sau intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet.
Se nivelează compoziţia şi se presară cu caşcaval ras. Se stropeşte cu unt pe deasupra şi se introduce in cuptor unde se lasă pană se rumeneşte.
Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 75 g unt, 50 g caşcaval, 300 g smantană, sare, piper, făină, pesmet, unt pentru uns tava.
Mod de preparare
Se curăţă prazul, se spală şi se taie in bucăţi de 5—6 cm. Se foloseşte numai partea albă. Se opăreşte cu apă clocotită cu sare, apoi se scurge de apă şi se pune la brezat (inăbuşit) intr-o cratiţă cu unt şi puţină apă, acoperită cu capac. Intre timp, se scutură cratiţa şi dacă este nevoie se mai adaugă apă caldă.
Se ţine pe foc pană ce prazul este fiert. Se adaugă sare, piper, smantana amestecată cu o lingură de făină, se amestecă totul şi se pune intr-o formă sau intr-o tavă unsă cu unt şi presărată cu gris sau cu pesmet.
Se nivelează compoziţia şi se presară cu caşcaval ras. Se stropeşte cu unt pe deasupra şi se introduce in cuptor unde se lasă pană se rumeneşte.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :